BVB anunță cele 50 de companii semifinaliste ale proiectului Made in Romania

Bursa de Valori București (BVB) a finalizat procesul de selecție a celor 50 de companii care trec în etapa finală a proiectului Made in Romania: Liga BVB. Au fost înscrise 201 companii, față de 166 în prima ediție a Made in Romania, din 2017. Interesul în creștere pentru Made in Romania este datorat inclusiv sprijinului oferit de membrii Comitetului de Nominalizare, membrilor Juriului, precum și companiilor care au intrat în Liga BVB în prima ediție a Made in Romania.

Cele 50 de companii selectate sunt:

 1. AAGES
 2. Active Power Solutions
 3. Adservio
 4. Allview – Visual Fan
 5. AMC Pixel Factory
 6. Angst
 7. Apiland
 8. Arobs Transilvania Software
 9. Ascendis Consulting
 10. Atelierele Pegas
 11. Automobile Bavaria
 12. Bebe Tei
 13. Bilka Steel
 14. Calirom
 15. Carbon Incubator
 16. CargoPlanning
 17. Aqua Carpatica (Carpathian Springs)
 18. City Grill Group
 19. Clinicile Dr.Leahu (Implant Expert)
 20. Cramele Recas
 21. Croco
 22. Carturesti (Direct Client Service)
 23. Duraziv
 24. ro
 25. Elis Pavaje
 26. Elsaco
 27. Enevo Group
 28. Fabrica de Bere Buna
 29. Farmec
 30. Fintech OS
 31. Hofigal Export Import
 32. iHunt Technology Import Export
 33. Kiwi Finance
 34. LifeBox
 35. Millenium Insurance Broker
 36. Musette
 37. Netopia
 38. Paralela 45
 39. Qualitance
 40. Raureni
 41. Salad Box
 42. Secom
 43. Simultan
 44. Sport Guru
 45. Te-Rox Prod
 46. TotalSoft
 47. Tremend Software Consulting
 48. Typing DNA
 49. Vivre Deco
 50. Zitec

„Succesul celei de-a doua ediții a Made in Romania este deja vizibil, atât prin numărul mai mare de companii nominalizate, cât și prin diversitatea de industrii prezente în proiect, dar cel mai important, am văzut companii care spun cu mândrie că sunt «made in Romania». Vom continua să punem lumina reflectoarelor pe companiile românești cu potențial considerabil și să promovăm antreprenoriatul românesc,” a declarat Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

„S-au înscris companii tinere, cu idei inovatoare, precum și companii cu tradiție, care sunt lideri în industria lor. Este îmbucurător să vedem că o treime dintre aceste companii au fost și anul trecut în Made in Romania, ceea ce dovedește că antreprenorii consideră Made in Romania un proiect util pentru companiile lor. Acest mix de industrii și de mărime a companiilor dovedește că Made in Romania este pentru orice companie românească, indiferent de nivelul afacerilor, industria în care activează, precum și vechimea sa”, a spus Adrian Tănase, directorul general al BVB.

Dintre cele 50 de semifinaliste, un juriu format din 12 experți va alege 14 companii. Cea de a 15-a companie va fi aleasă pe baza votului publicului, în perioada 19 martie – 3 aprilie, pe website-ul proiectului www.bvbleague.ro/vot. Numele celor 15 finaliste vor fi anunțate în data de 23 aprilie, în cadrul Galei Made in Romania.

Aceste companii vor intra într-un program de mentorat, derulat în perioada mai – noiembrie 2018, în care vor fi acoperite subiecte precum marketing și branding, strategie și inovare, audit și finanțarea dezvoltării. În funcție de tema fiecărei luni, vor avea loc ateliere, training-uri și întâlniri dedicate echipelor și angajatilor din companiile selectate.

Aflat deja la cea de-a doua ediție, Made in Romania este un proiect unic care își propune să identifice și să promoveze antreprenoriatul românesc. În cursul anului 2018 partenerii ce vor sprijini derularea proiectului sunt Grupul Banca Transilvania, Horváth & Partners, Mazars, NNDKP, Tradeville și Catalyst Romania.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.