Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

BVB: Investitorii străini și-au schimbat percepția despre România de la bună la foarte bună în doar câțiva ani

Publicat: joi, 10 august 2017

Investitorii străini și-au îmbunătățit mult percepția asupra pieței de capital din România, care se află la mică distanță de a dobândi statutul de Piață Emergentă. „Performanța acțiunilor companiilor listate la bursa din România a fost una remarcabilă, indicele MSCI Romania Total Return a crescut cu mai mult de 150% în ultimii 5 ani, în dolari. Datorită unei creșteri economice foarte puternice și a expansiunii fondurilor de pensii private, tot mai multe companii se listează la Bursa de Valori București,” a spus Carsten Hesse, EME Equity Strategist la banca germană de investiții Berenberg.

Renaissance Capital, una dintre cele mai importante bănci de investiții în piețele emergente, împărtășește o opinie similară. „Piața românească a avut printre cele mai bune performanțe în acest an. Un număr mai mare de investitori față de acum doi ani au cunoștințe despre piață din România și tranzacționează aici. De asemenea, în ultimele 12 luni am văzut un interes crescut din partea clienților noștri să afle mai multe informații despre piața de capital românească. Activitatea în creștere pe piața bursieră vine ca urmare a unui avans economic sănătos și a randamentelor dividendelor peste media din regiune,” a spus Mark Reed, Global Head of Sales Trading la Renaissance Capital.

„Interesul investitorilor străini față de companiile listate la bursa din România a crescut foarte mult, în special față de sectorul bancar și Fondul Proprietatea, lucru care este confirmat, de asemenea, prin dublarea volumului tranzactiilor față de anul 2012. Recentele IPO-uri, MedLife și DIGI, și tranzacțiile semnificative din piață au fost foarte reușite, ceea ce nu ne surprinde, deoarece investitorii sunt foarte interesați să profite de perspectivele de creștere puternică a economiei prin investiții în companii românești,” a explicat Hesse.

„Reglementările s-au îmbunătățit, de exemplu, modul în care sunt distribuite dividendele și a fost redusă birocrația pentru a scurta durata și complexitatea procedurii de deschidere a unui cont de tranzacționare pentru investitorii instituționali străini. Să sperăm că vor urma în scurt timp alte tranzacții mari pe piața de capital pentru a menține interesul puternic al investitorilor internaționali față de piața de capital din România,” a concluzionat reprezentantul Berenberg.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=84138

Publicat de la data aug. 10 2017. Categorii ECONOMIC, FINANȚE - BĂNCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 decembrie 2019, 16:07
 

VSV
Predominant înnourat
13°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 50%
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:46
Apus: 16:37
Prognoza 17 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Soare
13°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Predominant senin
4°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 249.205 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team