Campanie de interes public “Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”

10Colegiul Medicilor din România organizează joi, 10 august,  lansarea campaniei de interes public “Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet”, care are ca scop informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor la care se expune atunci cand informaţiile neconvenţionale iau locul consultaţiilor medicale de specialitate.
Prin intermediul acestei campanii, Colegiul Medicilor din România trage un semnal de alarmă foarte serios asupra problemelor la care se expun pacienţii atunci când, mai întâi apelează la sistemele neconvenţionale. Ei  riscă întârzierea unui diagnostic corect sau ratarea acestuia si ajung la medic într-o etapă avansată a bolii,  fapt care poate reduce semnificativ  şansa de vindecare şi pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere.
“Cercetarea ştiinţifică se face pe loturi de mii de oameni. Reţelele de socializare au milioane de utilizatori. Nu pot fi terapii valabile nici măcar pentru doi oameni, fie ei şi gemeni. Nu există boală, există bolnavi. Aceeaşi boală diferă ca exprimare, ca evoluţie, ca posibilităţi terapeutice, ca resurse de vindecare de la un om la altul, de la un frate geamăn la un frate geamăn. Nu tot ceea ce este îngăduit ne este şi de folos. Să alegem ceea ce ne este de folos atunci când este vorba despre sănătatea noastră, sfatul medicului”, explică preşedintele CMR, dr. Gheorghe Borcean.
La întâlnire vor fi prezenţi dr. Gheorghe Borcean, Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Emanoil Ceauşu, Vicepreşedinte CMR, dr. Constantin Cârstea, Vicepreşedinte CMR, dr. Călin Bumbuluţ, Vicepreşedinte CMR, dr. Gabriela Dascăl, Secretar General Biroul Executiv al CMR.
Evenimentul va avea loc la sediul Colegiului Medicilor din România situat pe Bulevardul Timişoara nr. 15, sector 6, Bucuresti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.