Ca la români: Șase saloane ale Spitalului Judeţean Bacău, închise pentru "igienizare" după apariția imaginilor cu copilul legat de pat

Șase saloane ale Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bacău au fost închise de către autoritățile sanitare băcăuane în scopul igienizării lor, după ce, cu o zi în urmă, au apărut imagini cu un copil de un an și jumătate legat cu hamul de pătuț într-unul din saloanele respective.

Un număr de zece copii internați în șase saloane ale Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău, printre care și copilul de un an și jumătate legat cu hamul de pătuț, au fost mutați în alte camere cu paturi ale aceleiași secții.

Decizia luată de către conducerea unității spitalicești vine în urma unui control desfășurat de Direcția de Sănătate Publică Bacău, după ce inspectorii acestei instituții au constatat că în respectivele saloane nu sunt respectate condițiile igienico-sanitare.

În ceea ce-l privește pe copilul de un an și jumătate legat cu hamul de pătuțul din salon, acesta se află în continuare internat în spital sub tratament medicamentos, evoluția stării de sănătate a acestuia fiind una favorabilă, susține directorul medical Aurelia Țaga.

Sâmbătă, Ministerul Sănătății a făcut apel la Consiliul Județean Bacău să declanșeze o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Bacău, după ce, în cursul zilei respective, au apărut imagini cu un copil mic legat cu un ham de patul unei secții pediatrice.

Potrivit secretarului de stat din MS Raed Arafat, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Bacău au făcut cercetări la fața locului, MS cerând ca ancheta să vizeze atât cazul copilului legat de pat, cât și condițiile improprii din spitalul respectiv, prezentate în imagini.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.