Căile ferate, transportul aerian și telecomunicațiile printre provocările PE în secolul 21

Deputații europeni au adoptat o serie de legi care contribuie la crearea de infrastructuri solide și moderne, legături de transport bune și abordabile și servicii de telecomunicații fiabile. În cursul adaptării acestor legi, deputații s-au axat pe ușurarea viețiipasagerilor și pe facilitarea activității companiilor care cumpără și vând produse și servicii dincolo de granițe.

În negocierile sale cu statele membre, PE a insistat pe îmbunătățirea noii legislații de deschidere a pieței feroviare a UE spre concurență. Datorită eforturilor sale, toți operatorii feroviari vor avea un acces mai echitabil la rețeaua feroviară, la serviciile și infrastructura acesteia. Deputații au continuat să insiste pentru servicii feroviare mai bune pentru pasageri, în cadrul discuțiilor care au loc privind al 4-lea pachet de propuneri pentru o rețea feroviară unică în UE.

Un fapt la fel de important, Parlamentul a căutat să se asigure că investițiile în infrastructuri cofinanțate cu fonduri europene și menite să desăvârșească rețelele transeuropene sunt eficiente.

Deputații au susținut și promovarea unei concurențe loiale pe piața transportului rutier și au luat măsuri care să asigure că toate companiile de transport din Europa respectă cel puțin o serie de standarde minime egale de siguranță și odihnă.

Alte măsuri pentru care PE s-a manifestat activ includ norme pentru îmbunătățirea utilizării intervalelor de decolare și aterizare în aeroporturile aglomerate și pentru mărirea numărului de companii care oferă servicii cum ar fi cele de întreținere, realimentare sau handling de bagaje în marile aeroporturi, în scopul de a oferi servicii mai bune și mai rapide.

Parlamentul a mai adoptat legi și pentru a face serviciile de telecomunicații mai fiabile, mai sigure și mai ieftine. De exemplu, noile norme vor asigura furnizarea de suficiente informații cu privire la tarifele și condițiile serviciilor de telecomunicații, precum și faptul că utilizatorii pot schimba compania telefonică mai ușor păstrând același număr și că se aplică măsuri de prevenire a spamurilor și a ciberatacurilor.

Industria telecomunicațiilor va avea un acces mai bun la spectrele radio (utilizate pentru internetul în bandă largă, telefonia mobilă, sistemele de navigare prin satelit etc.). Deputații lucrează în prezent la o propunere legislativă de îndepărtare a obstacolelor care împiedică piețele telecom naționale să fuzioneze într-o singură piață digitală deplin funcțională.

Deputații mai susțin și suspendarea taxelor de roaming pentru utilizarea telefoanelor mobile într-un alt stat UE, începând cu 2015.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.