Câinii din sectorul 2 pot fi adoptaţi la distanţă

Pentru iubitorii de animale care nu au posibilităţile necesare de îngrijire, dar doresc să salveze viaţa unui patruped, Consiliul Local al Sectorului 2 a hotărât condiţiile în care se poate adopta la distanţă un câine.

În prezent se oferă spre adopţie la distanţă un număr de 704 câini care sunt găzduiţi în două adăposturi, unul la Butimanu, judeţul Dâmboviţa şi altul la Tânganu, judeţul Ilfov.

Cei 704 câini au fost preluaţi de Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 la solicitarea unor persoane sau societăţi comerciale care nu mai puteau să-i îngrijească din diverse motive sau de la rudele bucureştenilor care au decedat, iar urmaşii acestora nu doresc să continue întreţinerea animalului respectiv.

Pentru a preveni ajungerea în stradă a acestor câini, Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 i-a preluat în adăposturile create special pentru asemenea cazuri.

Iubitorii de animale sunt invitaţi să vină şi să-şi aleagă câinele dorit, după următorul program: de luni până vineri între orele 10.00 – 18.00.

la adăpostul din Tânganu şi la adăpostul din Butimanu, după care vor încheia un contract de adopţie la distanţă cu Centrul Teritorial Veterinar al Primăriei Sectorului 2 situat pe Şoseaua Pantelimon numărul 500.

Informaţii suplimentare despre adopţiile la distanţă se pot obţine la numerele de telefon: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07 al Centrului Teritorial Veterinar Sector 2.

Costul lunar de întreţinere al unui asemenea câine a fost stabilit la suma de 77 de lei din care se asigură cazarea, întreţinerea şi asistenţa sanitar – veterinară de specialitate. Nu există limită pentru numărul de câini adoptaţi la distanţă, cu condiţia ca persoana care i-a luat în grijă să plătească trimestrial contravaloarea întreţinerii lor. În cazul în care, din diverse motive, persoana respectivă nu mai plăteşte taxele necesare îngrijirii câinelui adoptat, atunci câinele va fi preluat de către Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 şi va fi pregătit pentru o nouă adopţie.

De asemenea, Consiliul Local al Sectorului 2 vine şi în sprijinul categoriilor sociale defavorizate din sectorul 2 care deţin câini, dar nu au bani să plătească castrarea acestora care este obligatorie, potrivit Legii numărul 258 din anul 2013.

Astfel, pentru a veni în ajutorul acestor bucureşteni şi pentru a-i scuti de plata unor amenzi cuprinse între 5.000 – 10.000 lei, prevăzute de Legea numărul 258 din anul 2013 pentru cei care nu îşi sterilizează câinii, Consiliul Local al Sectorului 2 a hotărât să le fie castrate animalele gratis de către Centrul Teritorial Veterinar al Sectorului 2.

Categoriile sociale care beneficiază de castrare gratuită a animalelor de companie sunt următoarele:

· Persoanele cu handicap care figurează în baza de date a Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2,

· Familiile care au în îngrijire persoane cu handicap (adulţi sau copii),

· Pensionarii domiciliaţi pe raza sectorului 2 care au pensii sub valoarea de 1000 lei, în baza actului de identitate şi a talonului de pensie.

· Persoanele beneficiare de venitul minim garantat în baza Legii numărul 416 din 2001şi care figurează în baza de date a Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2. Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:

a) 244 lei pentru familiile formate din 2 persoane,

b) 342 lei pentru familiile formate din 3 persoane,

c) 423 lei pentru familiile formate din 4 persoane,

d) 505 lei pentru familiile formate din 5 persoane,

e) câte 35 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane, care face parte din familie, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) In situaţia persoanelor singure nivelul lunar al venitului minim garantat este de 136 lei.

Persoanele care fac parte din categoriile de mai sus pot solicita gratuit castrarea animalelor pe care le deţin, anunţând Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 la numerele de telefon: 021.255.22.17 sau 021.255.22.07, iar echipele medicale se vor deplasa la domiciliul acestora în vederea preluării câinilor. După castrarea, vaccinarea, deparazitarea internă şi externă, precum şi microciparea gratuită a animalelor, acestea vor fi returnate deţinătorilor.

Hotărârea Consiliului Local Sector 2 de castrare a câinilor vine în sprijinul demersurilor Primăriei Municipiului Bucureşti de stopare a numărului de câini de pe străzi, precum şi a faptului că prin Legea 258 din anul 2013 nu se precizează foarte clar ce se întâmplă cu puii de câine care ajung în stradă din curţile bucureştenilor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.