Camelia în formă

Probabil Camelia Florescu este una dintre foarte puținele interprete cu o activitate intensă în acest an blestemat. E drept, la asta contribuit și faptul că este poetă, realizatoare la un post de radio, colaboratoare la numeroase televiziuni din țară sau din Republica Moldova, dar și o textieră apreciată, avînd de aceea o activitate intensă și neobosită.

Calificată în finala de la festivalul ”Mamaia copiilor” cu trei texte, la melodii aparținînd lui Bela Andrasi, ea a mai ”bifat” în 2020 un succes major împreună cu același compozitor – prezența în finala concursului de Creație la prestigiosul festival al romanței ”Crizantema de aur” de la Tîrgoviște.

În ziua sa de naștere, în noiembrie, a apărut cu un interviu atît la TVR Craiova (la împlinirea a 22 de ani de la lansarea postului), cît și la TVR3.

Toate melodiile pe care le interpretează sînt pe versuri proprii, fructuoasa colaborare cu Bela Andrasi materializînu-se de curînd într-un nou cîntec, ”Oameni, cînd vă treziți?”. Iată o întrebare retorică, la care ar fi cazul să încercăm să găsim cu toții un răspuns sincer…

Un cîntec de intensă emoție în ce privește versurile și de mare complexitate în ce privește sound-ul (participă corala Radio-Moldova) aparține compozitorului de la Chișinău, Adrian Beldiman.

Melodia poartă titlul ”Mamă, tu îmi ești icoană” și a fost lansată în eter chiar de ziua mamei solistei, căreia evident îi este dedicată.

După cum se știe, Camelia Florescu a lansat anul trecut la casa de discuri Eurostar, într-un cadru spectaculos, albumul ”Nu-s o fată ca oricare”, conținînd numai piese în primă audiție.

Dar cum toți apropiații au sfătuit-o să nu dea uitării melodiile de succes din repertoriul ei din anii  80, iată că s-a decis. Și cum în acei ani a fost una dintre vocile cele mai apreciate ale competiției ”Steaua fără nume” a Televiziunii, promovînd cu brio primele două etape (ar fi cucerit fără probleme Trofeul, dar etapa a treia n-a mai avut loc…), s-a gîndit să reamintească publicului una dintre cele mai frumoase cîntece lansate de ea cu acel prilej.

Inițial, cînd a cîntat-o în premieră în 1988 la ”Steaua fără nume”, piesa se intitula ”Iubirile”, dar ascultînd noile producții muzicale ale Cameliei Florescu cunoscutul compozitor Alexandru Vilmanyi a rugat-o pe interpretă să scrie alte versuri, așa încît, respectînd structura melodică și atmosfera, poeta a alăturat alte versuri de dragoste, noul titlu devenind ”Taină fără leac”.

Cu aceste trei cîntece noi-nouțe în tolba lui Moș Crăciun, Camelia Florescu are un sfîrșit de an fericit și plin de satisfacții.

Evident, melodiile vor fi lansate pe rînd la radio,  pe canalele de socializare ale artistei și vor ajunge pe youtube. Asta pînă cînd se vor putea face filmări în studiourile televiziunilor, nemaivorbind de spectacole…

 

      Octavian URSULESCU

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.