Campania de informare Un telefon marca "ACCIDENTUL", demarată la nivelul Sectorului 4

Miercuri, 31 iulie 2013, de la orele 10.30, în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 4, s-a desfăşurat o acţiune menită să marcheze debutul unei campanii de informare şi conştientizare în rândul cetăţenilor, referitor la modalităţile de prevenire a infracţiunilor de înşelătorie.
Organizată la iniţiativa Primarului Cristian Popescu – Piedone, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române, activitatea i-a reunit pe vârstnicii cuprinşi în programul de protecţie socială la nivelul Sectorului 4.
Aceştia au primit informaţii importante de la ofiţerii de Poliţie, vis-à-vis de modul de operare, fiindu-le, totodată, expuse şi cazuri concrete, de cetăţeni care au căzut victime ale celor care săvârşesc infracţiunea de înşelătorie denumită “ACCIDENTUL”.
Unul dintre cei care s-a aflat în această nefericită postură a fost chiar invitatul special al manifestării, Maestrul Alexandru Arşinel, Directorului Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”.
Acesta a dorit ca, alături de Edilul Sectorului 4, să tragă un semnal de alarmă, în ceea ce priveşte pericolul pe care îl reprezintă telefonul marca „ACCIDENTUL”, metodă infracţională prin care cetăţenii oneşti sunt înşelaţi, creditându-i naiv pe escroci.
În acest sens, un astfel de apel telefonic, pe lângă pierderea unor sume de bani muncite cu trudă, poate, din nefericire, să conducă la periclitarea gravă a stării de sănătate a victimei, luând în calcul şocul emoţional produs la aflarea veştii că cineva drag se află în pericol sau într-o situaţie limită, ipoteză vehiculată de infractori.
“Este o primă întâlnire pe care o desfăşurăm pe această temă, urmând să lărgim spectrul şi în planul informării şi conştientizării vis-à-vis de modalităţile în care sunt comise alte infracţiuni de înşelătorie. Am demarat campania invitând persoane vârstnice, în măsura în care, conform statisticilor Poliţiei, reprezintă o categorie extrem de vulnerabilă şi cu risc sporit, pe segmentul de criminalitate menţionat. Îi chem pe locuitorii Sectorului 4 să ni se alăture, să nu se lase înşelaţi de escroci şi să aibă încredere în instituţiile Statului, care au în sarcină să le asigure liniştea şi integritatea. Să colaborăm, în a denunţa prompt fiecare abatere de la litera Legii, numai aşa vom reuşi să trăim în siguranţă la noi acasă. Împreună, pentru o Românie puternică!”. ( Cristian Popescu – Piedone).
În semn de apreciere, faţă de implicarea şi iniţiativa, manifestate şi de această dată în sprijinul Comunităţii Locale a Sectorului 4, Primarul Cristian Popescu – Piedone i-a conferit Maestrului Alexandru Arşinel titlul de CAVALER AL CIVISMULUI.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.