Daniel Constantin: TVA ar urma să fie redusă şi la carne

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că dacă reducerea TVA la pâine va fi un succes, atunci se va reduce TVA-ul şi la carne.

„De succesul reducerii TVA la pâine depinde extinderea şi la alte produse. Următorul produs care cred că ar trebui să beneficieze urgent de scăderea TVA este sectorul cărnii”, a spus Constantin.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, la Conferinţa Naţională a Morarilor şi Brutarilor, organizată în vederea lansării programului de reducere a TVA la produsele de panificaţie la 9%, că măsura reducerii TVA va fi implementată timp de un an de zile, iar după evaluarea contabilă se va decide dacă rămâne în continuare valabilă.

„Dacă avem încasări mai proste însemnă că măsura cu TVA de 24% era cea corectă.(…) Sunt măsuri economice care, e adevarat, pe hârtie aduc pierderi pentru buget, dar în realitate nu se întâmplă acest lucru. Lumea nu trăieste numai după realitatea contabilă. Dacă vom avea succes putem extinde aceasta reducere şi la alte alimente. (…) Nu ştiu dacă chiar atât de mult va scadeă preţul la pâine. Însă, cred că prin mesajul pe care l-am dat şi prin implicarea dumneavoastră avem şanse să dovedim că este un proiect de succes”, a declarat primul ministru la conferinţă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.