Câmpul magnetic al Soarelui își va inversa polaritatea

În următoarele luni câmpul magnetic al Soarelui va trece printr-un proces de inversare completă de polaritate, eveniment astronomic care va avea numeroase efecte în Sistemul Solar, informează Huffington Post.

 

 Cercetătorii de la NASA susțin că inversarea completă de polaritate se va produce în următoarele 3-4 luni.

 

 „Se pare că suntem nu mai departe de trei-patru luni distanţă de o inversare completă a polarităţii câmpului solar”, a declarat Todd Hoeksema, fizician şi directorul Observatorului Solar Wilcox din cadrul Universităţii Stanford.

 

 „Această modificare va avea o mulţime de efecte în tot Sistemul Solar”, a mai spus el.

 

 Saltul magnetic se produce la apogeul fiecărui ciclu solar de 11 ani. Apropiindu-se de punctul care marchează jumătatea celui de-al 24-lea ciclu solar, polul sudic al astrului se va deplasă spre polul nordic, schimbând astfel semnele de polaritate ale câmpului magnetic.

 

 Această schimbare va avea anumite efecte asupra heliosferei.

 

 Potrivit experților de la NASA, unul dintre efectele majore la care oamenii trebuie să se aștepte va consta în apariția unui spațiu furtunos în jurul Pământului.

 De asemenea, astronauții aflați pe orbită ar putea constata câteva modificări ale radiației soalre, proces ce poate rerpezenta un real pericol.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.