CANNES 2017 Optsprezece filme au fost selectate în competiție

Optsprezece filme au fost selectate în această etapă în competiția Festivalului de la Cannes, între care ”Happy End”, al austriacului Michael Haneke, „The Beguiled”, al regizoarei americane Sofia Coppola, ”Rodin”, al francezului Jacques Doillon și „L’Amant double” de asemenea al francezului François Ozon, au anunțat joi organizatorii.

Potrivit site-ului festivalului, în competiția pentru Palme d’Or mai intră americanul Todd Haynes cu ”Wonderstruck”, francezii Michel Hazanavicius cu ”’Le Redoutable”’ și Robin Campillo cu ”120 battements par minute”, coreeanul Bong Joon-Ho cu ‘Okja’, germano-turcul Fatih Akin cu ”In the Fade”, și rusul Andrey Zvyagintsev cu ”Nelyubov” (‘Loveless’).

Actorii americani Joaquin Phoenix, Colin Farrell, Julianne Moore, Kirsten Dunst, Elle Fanning, vedeta australiană Nicole Kidman, englezul Robert Pattinson sau francezii Vincent Lindon, Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Louis Garrel și Adele Haenel vor păși pe covorul roșu.

”Suntem într-o secvență politică” în Franța, cu alegerile prezidențiale care vor avea loc chiar înainte de Cannes, a declarat joi președintele festivalului, Pierre Lescure, la conferința de presă. ”Acest festival, sperăm să fie un respiro care ne va permite să vorbim doar despre cinematografie, însă ”Cannes nu poate ignora politica”.

În ceea ce privește securitatea, el a subliniat că ‘suntem și rămânem sub starea de urgență” și ”va fi desfășurat același dispozitiv ca și anul trecut” pe tot parcursul festivalului care va avea loc între 17 și 28 mai.

Un total de 49 de filme din 29 de țări și nouă filme de debut vor fi proiectate pe întreaga perioadă a festivalului, potrivit directorului evenimentului, Thierry Fremaux, citat de DPA.

Festivalul a inclus, de asemenea, 12 filme regizate de femei, după ani de critici față de lipsa de realizatori de sex feminin incluși în programul său oficial.

Sursa: AGERPRES

Foto: Villa Kilauea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.