Cartea BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA! de Claudia Motea, Ed.Creator/Libris, un imn al iubirii la Palatul Culturii din Ploiești

Vineri 8 Septembrie la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc un eveniment cultural-artistic de excepție organizat de BES România în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” din Ploiești.

Directorul general BES România, Martha Maria Mocanu a inițiat acest eveniment considerându-l un preambul la marele eveniment Brâncușian de la Manifestarea ”Timișoara Capitală Culturală”  care va avea loc la începutul lunii Octombrie, când BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA! de Claudia Motea va fi unul dintre cele mai așteptate momente care întregesc mesajul artistic al Expoziției Operelor lui Constantin Brâncuși aduse în România din toate colțurile lumii.

La Ploiești, lansarea cărții scrisă de Claudia Motea, BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA! s-a bucurat de mare succes și întregul eveniment care a inclus si Recitalul actriței ”Brâncuși și Cântecul Pietrei” a fost plin de emoție și bucurie.

Ca o completare de suflet, la recital său extraordinar, recent prezentat și în America, actrița Claudia Motea a rostit pentru prima dată, pe scena Palatului Culturii, poezia ”Pe lespedea de piatră la Hobița” scrisă de Părintele Protopop Chesarie Bertea de la Biserica Orthodoxă Română ”Sfânta Maria” din New York.

Muzica, la violoncel, în interpretarea talentatului Valentin Simion a încălzit sufletele tuturor, iar vocea caldă a moderatoarei, jurnalista Luiza Rădulescu-Pintilie, a creat o atmosferă intimă de prietenie.

Invitații de onoare Virgil Oniță, administrator Libris și binecunoscutul regizor Lucian Sabados au vorbit despre activitatea prodigioasă a artistei / scriitoare Claudia Motea și despre importanța majoră a operei marelui nostru Constantin Brâncuși  în conșientizarea identității noastre naționale pe mapamond.

Vineri 22 septembrie, ora 19.00, publicul ploieștean este așteptat la Filarmonica ”Paul Constantinescu” unde va avea loc reputatul spectacol BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA!, de și cu actrița Claudia Motea, în regia semnată de Beatrice Rancea. (Teodora Marin)   

Comments

comments

One thought on “Cartea BRÂNCUȘI, DRAGOSTEA MEA! de Claudia Motea, Ed.Creator/Libris, un imn al iubirii la Palatul Culturii din Ploiești

  • 12 septembrie 2023 la 18:41
    Legătură permanentă

    UN MARE BRAVO, Claudia Motea!
    Felicitari organizatorilor culturali, care inteleg nevoia modelelor in societatea romaneasxa

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.