Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cât de pregătită este Generația „fulgilor de nea”, a copiilor născuți după anul 2000, pentru lumea reală?

Publicat: luni, 19 februarie 2018

“Fulgii de nea” sunt copiii născuți după anul 2000, în plin avânt al consumerismului.
Părinții au avut mereu grijă de ei, să nu ducă lipsă de nimic, să-i ferească de neplăcerile prin care au trecut ei înșiși în copilărie.
„Nu doar în România, ci la nivel internațional există această tendință de supraprotecție a copiilor care, planificată și perpetuată, a dat naștere acestei generații de copii cărora le lipsește acea autoritate parentală corect înțeleasă și la fel de corect aplicată”, explică psihologul Mihaela Horumbă, potrivit stiri.tvr.ro
Cheia la gât este pentru ei o legendă. Azi au bone sau programe de bună dispoziție plătite de părinți.
La adăpost de toate greutățile vieții, adolescenții manifestă o sensibilitate exagerată și dificultăți majore în gestionarea emoțiilor.
„Ce înseamnă supraprotecția? Înseamnă că faci în locul copilului tău ceea ce el ar putea face. Mesajul psihologic pe care îl transmit este: tu nu ești în stare să faci singur pentru tine lucrurile astea. Deși ai toate abilitățile biologice cognitive. Este sindromul neputinței învățate”, spune psihologul.
Părinții își întind, practic, singuri o capcană. Încearcă să fie protectivi în primii ani de viață ai copiilor lor, iar apoi nu mai reușesc să-i determine să gândească și să acționeze singuri.
“Să-ți crești copilul liber. Toată lumea vrea acest lucru. Însă nu li s-a spus sau nu s-a înțeles faptul că vorbim de o libertate emoțională și, în niciun caz, o libertate în care să-l las pe copilul meu să facă ce vrea. Am ajuns să confundăm proasta creștere cu leadership-ul. Am ajuns să confundăm dorințele cu nevoile copilului”, a exemplificat Mihaela Horumbă.
Care sunt soluțiile pentru toate aceste probleme?
Să înțelegem că a ne exprima iubirea înseamnă, de fapt, a le asigura copiilor trei componente esențiale: autonomia, reziliența – să-i lăsăm să aibă consecințele propriilor decizii – și să le oferim sentimentul de competență – să-i lăsăm pe copii să se implice în treburile administrative, gospodărești, să-i conectăm cu viața reală.
“Noi tot timpul le punem un covor roșu în față și-i pregătim pentru o lume care nu există. De aici depresiile, sinuciderile au crescut”, a explicat psihologul.

 

Sursa: AM PRESS

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=92209

Publicat de la data feb. 19 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, PSIHOLOGIE, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 septembrie 2019, 13:06
 

N
Soare
17°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 31%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 7:01
Apus: 19:16
Prognoza 22 septembrie 2019
Zi
 

SV
Soare
24°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

VSV
Senin
9°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 229.635 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme