Cat ne Costa sa ne Retragem Banii din Depozite?

Deja nu mai este un secret faptul ca, la constituirea unui depozit aproape toate bancile (cu exceptia Raiffeisen Bank), solicita si constituirea unui cont curent. Costurile pentru aceste produse se vor reflecta in castigurile obtinute in urma depozitului iar, in conditiile unor dobanzi in scadere, pot face diferenta intre castig si pierdere.

Unul dintre cele mai importante comisioane de care trebuie tinut cont este cel de retragere numerar aplicat intregii sume retrase (depozitul initial si dobanda).

Analistii FinZoom.ro si-au propus sa va prezinte comisioanele de retragere numerar practicate de banci pentru conturile curente standard si impactul acestora asupra castigurilor din depozitele la termen.

Cand vorbim despre depozite la termen si aplicarea comisionului de retragere numerar trebuie sa stim ca bancile se impart in doua tabere: cele care nu percep acest comision in ziua scadentei (sau in urmatoarele 2 pana la 4 zile lucratoare) si cele care aplica acest comision indiferent de data retragerii banilor din cont.

Nu trebuie insa sa neglijam faptul ca, lichidarea depozitului si retragerea banilor din cont inainte de scadenta va presupune achitarea acestui comision pe langa renuntarea la castigul din dobanda pe care l-ar fi oferit banca la scadenta. Astfel, o situatie neprevazuta ne poate cauza pierderi si vom risca sa plecam de la banca cu mai putini bani decat am depus initial, dupa ce ne-am pastrat economiile intr-un cont o anumita perioada.

Lista bancilor care nu percep comisionul de retragere numerar in ziua scadentei pentru depozitele in lei cu termen de minim 1 luna arata astfel

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.