Acces gratuit la educaţie pentru copiii din Sectorul 6

Cu susţinerea Primăriei Sectorului 6, un număr de 24 de copii, beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul Centrului de Zi Drumul Taberei, vor participa la cursuri gratuite de limba engleză. Programul este rezultatul acordului de parteneriat încheiat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, acord care prevede desfăşurarea de ateliere de limba engleză în beneficiul copiilor defavorizaţi, cu vârste între de 4 şi 12 ani, domiciliaţi pe raza Sectorului 6.

Activităţile proiectului mai cuprind recrutarea şi instruirea voluntarilor care vor susţine cursurile dar şi iniţierea unei campanii de informare şi motivare a părinţilor şi copiilor cu privire la importanţa cunoaşterii unei limbi străine de circulaţie internaţională.

”Prin aceste programe intenţionăm să diminuăm impactul negativ al constrângerilor de natură economică ce afectează multe familii şi să oferim copiilor cu posibilităţi materiale reduse o şansă la educaţie şi cultură”, a declarat primarul sectorului 6, Rareş Mănescu.

Cu un număr de 24 de beneficiari, Centrul de Zi Drumul Taberei oferă activităţi de îngrijire şi educaţie (formală, non-formală şi informală) pe timpul zilei, pentru copii înscrişi în clasele I-IV din Sectorul 6. În cadrul centrului, copiii au ocazia de a socializa şi de a desfăşura activităţi educative, sub supravegherea unui personal specializat. Centrul este destinat copiilor proveniţi din familii sărace sau dezorganizate, aflaţi în situaţii şcolare limită sau lipsiţi de posibilităţi de supraveghere şi suport din partea familiei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.