Cate E-uri gasim in maioneza? Care este cantitatea de ulei folosita?
Inspectorii InfoCons au analizat 21 de produse tip maioneză, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la 5 producători / furnizori / distribuitori: Polimark Food SRL, Mega Image SRL, Dr Oetker RO SRL, Marathon Distribution Group SRL, Unilever South Central Europe SA.
Astfel, din punct de vedere al E-urilor, produsele analizate au avut urmatoarele procentaje:
- 14.28 % din produsele analizate au in continut 0 E-uri;
- 9.52 % din produsele analizate au in continut 1 E;
- 28.57 % din produsele analizate au in continut 2 E-uri;
- 4.76 % din produsele analizate au in continut 3 E-uri;
- 9.52 % din produsele analizate au in continut 4 E-uri;
- 9.52 % din produsele analizate au in continut 5 E-uri;
- 14.28 % din produsele analizate au in continut 7 E-uri;
- 9.52 % din produsele analizate au in continut 8 E-uri.
80.95% dintre produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, acestea fiind: ou si/sau muștar.
71.42% din produsele analizate au menționat pe etichetă cantitatea de ulei, sub forma de prezentare ulei de rapita, ulei de floarea soarelui, ulei de masline rafinat sau ulei vegetal, cu valori cuprinse între 25% și 83%.
Conținutul de ou este menționat pe eticheta a 61.9% din produsele analizate, sub forma de prezentare galbenus de ou sau galbenus de ou pasteurizat, cu valori cuprinse între 3% până la 10%.
Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesați tabelul aici.