Cazinoul din Constanţa va fi reabilitat cu fonduri europene

Simbolul oraşului Constanţa, Cazinoul, va fi reabilitat cu fonduri europene, în cadrul unui proiect al Zonei Metropolitane. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

În ultimii ani, clădirea-emblemă a Constanţei a fost plimbată de la o autoritate la alta. În anul 2012, Cazinoul a fost preluat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, după ce Elena Udrea s-a bătut cu pumnul în piept că îl va reabilita. Nu a fost aşa, iar la scurt timp, Cazinoul a ajuns din nou în administrarea Primăriei Constanţa. Construcţia care ar fi trebuit să fie mândria urbei s-a degradat de la an la an. Pe timpul iernii, autorităţile locale au suportat costurile conservării imobilului.

Clădirea Cazinoului a fost inaugurată la 15 august 1910, în prezenţa principelui Ferdinand, şi ridicată la demersul primarului Cristea Georgescu şi al prefectului Scarlat Varnav, care şi-au dorit la Constanţa un Cazino modern, asemenea celor de pe riviera franceză. Arhitectului Daniel Renard i-a revenit misiunea să proiecteze clădirea în stil Art Nouveau.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.