Ce aduce 1 iulie românilor

Salariul minim creşte, de la 1 iulie, de la 750 la 800 de lei. Dar această majorare presupune şi creşterea de taxe.De asemenea, se majorează alocaţiile pentru susţinerea familiei şi venitul minim garantat. Dar şi preţul gazelor va suporta modificări, va fi majorat cu 8 procente pentru consumatorii casnici şi cu 3% pentru cei noncasnici. În aceste condiții, producătorii vorbesc deja de scumpiri la alimente.

Este a doua etapă de majorare a salariului minim de anul acesta, după ce în februarie a mai crescut cu 50 de lei.
Tot de azi creşte şi venitul minim garantat, cu 8,5%.

Acesta este un ajutor social pe care îl primesc persoanele cu venituri foarte mici pe membru de familie. Mărirea care se aplică începând de mâine este în medie de 16 lei.

Mai mari vor fi şi alocaţiile pentru susţinerea familiei, care urmează să crească cu 30%. Totodată urcă şi plafonul de venit până la care poate fi acordată această alocaţie, de la 370 la 530 de lei pe membru de familie.

Cele două măsuri fac parte din programul de susţinere a persoanelor considerate vulnerabile, în contextul liberalizării pieţei de energie.

Tot de azi vorbim mai ieftin la telefon, în Europa.

Tarifele la roaming scad cu peste o treime. De la 1 iulie, efectuarea apelurilor de voce va costa cel mult 24 de eurocenţi pe minut în Uniunea Europeană, iar trimiterea unui SMS va fi taxată cu maximum 8 eurocenţi.

Pentru utilizatorii de internet, tarifele scad de la 70 la cel mult 45 de eurocenţi pentru un megabit.

Începând de luni, 1 iulie, preţul gazelor va fi majorat cu 8 procente pentru consumatorii casnici şi cu 3% pentru cei noncasnici. În aceste condiții, producătorii vorbesc deja de scumpiri la alimente.

Producătorii au anunţat deja că scumpirile vor veni, inevitabil, după scumpirea gazului şi a energiei electrice, iar primele produse care se vor scumpi sunt carnea şi laptele.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.