Ce spune ANAF despre colectarea volumului programat al veniturilor bugetare

Potrivit prevederilor  legilor bugetare anuale pentru anul 2017, respectiv, Legea bugetului de stat  nr. 6 /2017 și Legea bugetului asigurarilor sociale  nr. 7/2017, Agentia Nationala de Administrare Fiscală are atribuții de administrare și colectare pentru venituri bugetare în sumă totală de 208,5 mld.lei la care se adaugă încasările din taxa clawback și operațiunile de tip swap prevăzute în legile bugetare anuale în sumă totală de 4 mld. lei, se arată într-un comunicat remis presei.

Nivelul total al încasărilor bugetare comunicat de către Ministerul Finanțelor Publice pentru acest an ( 212,5 mld.lei) este superior cu 6,5% realizărilor din anul 2016 (199,5 mld.lei), creșterea nivelului veniturilor bugetare bazându-se atât pe estimările de creștere economică (cu 5,2% față de anul precedent) cât și pe prognozele de creștere a Produsului Intern Brut – cu 7,5% fată de anul precedent, comunicate de către Comisia Națională de Prognoză.

Colectarea volumului programat al veniturilor bugetare trebuie să se realizeze în condițiile aplicării legislației fiscale în vigoare pentru anul curent (care prevede reduceri ale unor cote de impunere, creșteri sau diminuări ale bazelor de impozitare, eliminări de taxe) și în concordanță cu  măsurile adoptate prin  Programul de Guvernare pentru anul 2017 și transpuse în reglementări legale valabile pentru acest an.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.