Cea mai longevivă femeie din lume împlineşte, azi, 115 ani

Cea mai longevivă femeie din lume, japoneza Misao Okawa, îşi sărbătoreşte marţi cea de-a 115-a aniversare, în oraşul său Osaka (vest), la o săptămână după ce a fost inclusă oficial în Cartea Recordurilor (Guinness) drept cea mai longevivă femeie din lume, transmite EFE.

Okawa a primit de ziua ei de naştere un buchet de flori, un tort cu fructe, iar pe masa festivă se va bucura de felurile sale preferate de bucate: sushi cu macrou şi supa cu tăiţei, relevă agenţia de presă Kyodo. La văzul florilor, ea a exclamat entuziasmată:’Ce buchet mare de flori!’

Născută în 1898, femeia a avut în viaţa ei îndelungată trei copii, dintre care doi şi-au sărbătorit deja venerabila vârstă de 90 de ani, patru nepoţi şi şase strănepoţi. Okawa spune că se bucură de o sănătate robustă şi că nu a suferit de boli grave, în special datorită alimentaţiei sănătoase.

Japoneza a fost recunoscută drept cea mai bătrână femeie din lume de Gerontology Research Group în luna ianuarie a.c.,după decesul deţinătoarei unui record similar, de asemenea o femeie de naţionalitate japoneză Koto Okubo, care s-a stins din viaţă la vârsta de 115 ani.

Cel mai longeviv bărbat din lume este tot un locuitor din Japonia, ţara cu cea mai mare speranţă de viaţă la ora actuală. Acesta este Jiroemon Kimura, de 115 ani, din oraşul Kyoto, vestul arhipelagului nipon.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.