Masa rotundă cu tema “Trăind cu scleroza multiplă în plăci”

Raed ARAFAT, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a participat la masa rotundă cu tema “Trăind cu scleroza multiplă în plăci”, organizată, astăzi, 4 martie 2013, de către reprezentanţii mass-media.

 Cu această ocazie, oficialul Ministerului Sănătăţii a declarat că, începând cu anul 2000, Ministerul Sănătăţii derulează Programul Naţional de preventie secundara a invaliditatii si recaderilor la bolnavii cu scleroza multipla.

În cadrul acestui program se află în tratament 2 300 de pacienţi, bugetul alocat în 2012 fiind de peste 96 milioane de lei. Programul este coordonat de către Casa Nationala de Asigurari de Sanatate prin comisia de experti in domeniu desemnata de aceasta şi se derulează în 11 unităţi sanitare la nivel naţional.

“Şi în anul 2013, Ministerul Sănătăţii a solicitat CNAS continuarea acestui program. Bugetul alocat fiind comparabil cu cel de anul trecut, adică în jurul cifrei de 96 milioane de lei. De altfel, în minister există o comisie care analizează si evalueaza toate programele nationale de sănătate. Va fi o reaşezare a acestora în sensul în care unele programe, care nu sunt urgenţe şi nici prioritare nu vor mai fi finanţate, fondurile lor vor fi redirijate către programele prioritare”, a declarat Raed ARAFAT, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Secretarul de stat a amintit  că, aşa cum a declarat şi ministrul Sănătăţii, pentru o mai buna gestionare a managementului şi o eficientizare a programelor nationale de sanatate, Ministerul Sănătății va înființa Agentia Nationala de Programe, instituţie independentă subordonată ministerului.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.