Cehia pregătește redeschiderea restaurantelor

Guvernul din Cehia va permite, de joi, redeschiderea restaurantelor şi a magazinelor neesenţiale, în contextul în care actualul val al pandemiei de coronavirus scade, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jan Blatny, potrivit Reuters.

Cehia va reduce nivelul de risc de la 4 la 3 (pe o scară până la 5), ceea ce înseamnă că toate magazinele şi restaurantele se pot deschide, dar trebuie să limiteze numărul de clienţi pentru a permite distanţarea socială.

De asemenea, interdicţia de ieşire din casă pe timp de noapte va fi ridicată, însă barurile trebuie să închidă până la ora 22.00. Muzeele şi galeriile de artă se pot deschide, la o capacitate limitată, iar activităţile sportive individuale de interior pot fi reluate.

Oamenii se pot aduna în grupuri de până la 50 în exterior şi de până la 10 în interior, faţă de un maximum de şase în prezent.

Guvernul este conştient că relaxarea restricţiilor ar putea încetini scăderea numărului de cazuri, dar intenţionează să contracareze acest lucru prin înmulţirea testelor antigen, a precizat ministrul Sănătăţii.

Cu cât intervalul în care magazinele sunt deschide înainte de Crăciun este mai mic, cu atât concentrarea de persoane în magazine va fi mai mare”, a spus oficialul, într-o conferinţă de presă.

Numărul zilnic de noi cazuri a scăzut sub 5.000 în şase din ultimele zile.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.