Cele mai bune dobanzi la credite de nevoi personale

Restrictiile impuse de catre Banca Nationala si care au fost implementate de catre banci la inceputul anului trecut au facut insa ca soldul acestor credite sa inregistreze o scadere constanta, de la luna la luna. Bancherii nu au mai reusit sa acopere rambursarile efectuate de catre clienti prin acordarea de credite noi pentru consum.

Si sumele la care se califica acum un client sunt mult mai mici fata de cele acordate cand perioada maxima de creditare ajungea la 10 ani. Acum, clientii pot sa se imprumute doar pe o perioada maxima de 5 ani, si mai ales in moneda nationala, creditele in euro aproape ca au disparut din oferta bancilor.

In ultimul an au inceput sa apara insa oferte de credite pentru nevoi personale fara garantii cu dobanda fixa pe intreaga perioada a imprumutului, respectiv 5 ani. Aceste credite ofera clientilor stabilitatea ratei lunare, aceasta nu se mai modifica pe toata durata creditului, spre deosebire de creditele cu dobanda variabila, la care rata se misca in sus sau in jos in functie de evolutia Robor.

Scadere usoara a dobanzilor

Scaderea din ultimele doua luni a indicilor Robor a permis o ieftinire usoara a creditelor de consum fara garantii in lei, cu pana la 1 procent. Aceasta scadere ar putea continua avand in vedere ca indicele Robor continua sa coboare sub 5 procente, de la peste 6 procente la inceputul anului.

In plus si bancile au revenit cu oferte noi la inceputul primaverii, pentru cei care au nevoie de bani in aceasta perioada.

Pentru un credit de 10.000 lei acordat pe perioada maxima de 5 ani, dobanda anuala efectiva pleaca de la putin peste 12% dar poate ajunge si la peste 20 de procente, in functie de banca.

Cele mai bune dobanzi la credite de consum fara garantii

Cea mai mica dobanda DAE pentru un credit de nevoi personale fara garantii este de 12.12%, pentru un imprumut cu valoarea de 10.000 lei si pe o perioada de 5 ani.

Acest credit este oferit de catre Millennium Bank, si are o dobanda variabila formata din marja bancii de 6% plus Robor la 6 luni. Rata lunara este de 220 lei, iar suma totala de rambursat se ridica la 13.199 lei, pe parcursul celor 5 ani.

Creditul a fost lansat de Millennium Bank la inceputul acestei luni si beneficiaza de zero comision de analiza, pana la finalul lunii iunie. Aceasta dobanda este disponibila doar clientilor bancii care isi vireaza venitul prin banca, cei care nu fac acest lucru platesc o dobanda mai mare cu 2 procente.

La ING Bank creditul de nevoi personale cu virare venit si asigurare de viata are o dobanda DAE de 12.23%, si o rata lunara de 217 lei. Clientii ING trebuie sa plateasca insa si un comision de analiza, in valoare de 205 lei.

Volksbank a lansat o noua promotie in ultima luna, si vinde acum credite de consum de pana la 70.000 lei fara garantii, cu dobanda fixa de 12% si fara alte comisioane. In plus, banca ofera clientilor care acceseaza acest credit pana la 31 mai 2013 contul de economii gratuit, iar lunar 5% din dobanda platita la credit se intoarce la client in contul de economii.

La Banca Transilvania clientii care isi incaseaza venitul primesc aceeasi dobanda fixa de 12%, dobanda DAE fiind de 12.66%, la o rata lunara de 222 lei. Clientii care nu vireaza venitul prin banca platesc o dobanda mai mare cu jumatate de procent, dobanda DAE fiind in acest caz de 13.22%, iar rata lunara de 225 lei.

Creditul de nevoi personale Expresso de la BRD are o dobanda fixa de 7.25%, la care se adauga un comision de analiza de 200 lei si un comision de administrare lunara de 0.4%, aplicat la soldul creditului. Dobanda DAE ajunge pentru acest credit la 15.15%, iar suma de rambursat este de 13.773 lei, cu aproape 600 lei mai mult fata de cea mai buna varianta. BRD este si una dintre putinele banci care mai ofera clientilor credite in euro, la o dobanda de 6.5% sau 7.5% plus Euribor la 3 luni.

Cea mai importanta banca locala, BCR vinde credite de nevoi personale doar in lei, si cu dobanda fixa care pleaca de la 13.9% dar poate ajunge si la 19.9%, in functie de client. Dobanda de 13.9% este disponibila clientilor care isi vireaza salariul prin BCR.

Dobanzi mai mici pentru clientii care isi vireaza venitul

Dupa cum se poate observa, clientii care doresc sa obtina o dobanda mai mica trebuie sa isi vireze venitul prin banca de la care intentioneaza sa obtina imprumutul. Tot mai multe banci recurg la aceasta modalitate de fidelizare, si atragere de noi clienti, prin acordarea unei reduceri de dobanda, fata de oferta standard.

Reducerea poate sa ajunga si la 2 procente, cum este cazul creditului de nevoi personale oferit de catre Credit Agricole sau Millennium Bank.

In primele 10 credite dupa valoarea dobanzii DAE, jumatate dintre ele sunt oferite clientilor care aleg sa isi vireze venitul prin acea banca.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.