Premiile Mentor pentru Excelență în Educație

MOL România și Fundația pentru Comunitate au decernat Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece dascăli care au ghidat destinul elevilor lor, cu rezultate excepționale.

Premiile Mentor pentru Excelență în Educație oferă recunoașterea publică a muncii unor oameni de excepție, dar și o recompensă materială pentru efortul acestora și rezultatele înregistrate. Fiecare dintre cei zece dascăli a primit un premiu în valoare de câte 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi.

Pentru ediția din 2012 a acestui program au fost primite 171 de dosare de nominalizări pentru 109 de profesori sau antrenori, unii dintre aceștia fiind propuși de mai multe ori.

Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate a avut o misiune dificilă, de a alege candidaturile cele mai valoroase dintre nominalizările unor oameni deosebiți, care au descoperit şi lansat tinere talente, aducând o contribuţie esenţială în construirea carierelor și în evoluţia profesională a acestora. 

”Cred că destinul fiecăruia dintre noi a fost marcat de un ”Domn Trandafir”, care a avut o contribuție esențială în formarea noastră. A influenţa viaţa unei persoane înseamnă o responsabilitate uriaşă, iar cei 109 mentori propuşi pentru acest premiu şi-au asumat această sarcină cu seriozitate şi devotament. Prin aceste premii avem șansa să ne arătăm aprecierea față de contribuția acestora, în special pentru faptul că au avut şi că au această viziune de a forma oameni, de a descoperi talente şi de a le pune pe calea ce duce către măiestrie”, a declarat Kinga DARADICS, Country Chairman MOL România.

„Premiul Mentor are o rezonanță din ce în ce mai bună în cadrul comunităților care recunosc valorile educaționale. Printre premianții ediției actuale se numără un profesor nominalizat de către foștii săi elevi, un antrenor recomandat de către comunitatea locală, un dascăl al cărui nominalizare este susținută cu peste 500 de scrisori din partea celor care apreciază munca lui”, a declarat Imre ANDRÁS, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Invitatul de onoare al Galei Mentor a fost Horia Roman Patapievici, scriitor, filosof, eseist, care a subliniat importanța relației mentor-discipol.

Lista Mentorilor Premiaţi

Maria Arnăutu, profesor de chimie, Râmnicu Vâlcea

Daniel Bădescu, antrenor înot, Drobeta Turnu Severin

Elisa Iedida Bârzescu, profesor de pian, București

Ioan Fernbach, profesor de vioară, Timișoara

Franczia Katalin, profesor de matematică, Satu Mare

Eleonora Ioanovici, profesor de dans, Sighișoara

Jakócs Zoltán, antrenor atletism, Odorheiu Secuiesc

Ioan Mărneanu, antrenor atletism, Carei

Gabriel Claudiu Petre, regizor trupă de teatru, Plopeni, Prahova

Salamon András, profesor de literatură maghiară, Sfântu Gheorghe

 

 

Premiile Mentor pentru Excelență în Educație – ediția 2013

La Gala de decernare a premiilor cei doi organizatori: Fundația Pentru Comunitate și MOL România au lansat ediția a patra a acestui program. Similar cu anii trecuți, nominalizările pot fi făcute până la data de 31 decembrie 2013. Dosarele de nominalizare trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.