Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cercetare pe 800 liceeni în cadrul Summer Job BCR

Publicat: vineri, 13 septembrie 2013

60 de liceeni au participat la programul de internship, Summer Job, desfăşurat de Banca Comercială Română (BCR) în lunile iulie şi august ale acestui an. Summer Job în BCR este singurul program de internship plătit pentru liceeni desfăşurat în România şi se află la a treia ediţie. În fiecare an, absolvenţii programului Summer Job sunt implicaţi în realizarea unei cercetări pe teme de comportament financiar şi planuri de carieră în rândul elevilor de liceu. In 2013, ei au reuşit să colecteze opiniile a peste 800 de liceeni respondenţi.

În ceea ce priveşte planurile de carieră, 54,5% dintre elevi sunt de părere că un training sau un internship într-o companie i-ar pregăti mai bine pentru o carieră de succes şi doar 35% cred că şcoala poate să le ofere experienţa şi înţelegerea necesară în dezvoltarea unei cariere împlinite. Acesta poate fi motivul pentru care se orientează către domenii considerate de succes: 17,7% către domeniul tehnic (IT, programare), 16,2% îşi doresc o carieră în domeniul economic, 15% nu s-au hotărât până în acest moment şi tot atâţia şi-ar dori o carieră de arhitect sau psiholog.

58% dintre respondenţi au declarat că ţin evidenţa banilor şi au un buget de venituri şi cheltuieli. Motivele principale invocate sunt necesitatea gestionarii eficiente, controlul mai bun şi dificultatea în a obţine bani. Spre deosebire de 2012, când peste 65% dintre respondenţi spuneau că economisesc banii pentru acoperirea cheltuielilor mai mari legate de facultate sau excursii, în 2013 tinerii sunt axaţi mai mult pe cumpărăturile online şi pe ieşirile cu prietenii. Atunci când vine vorba de primul salariu, peste 80% dintre elevii care au participat la sondaj au spus că şi-ar cumpăra haine şi gadget-uri şi doar 5% i-ar economisi.

Dintre tinerii cu vârste între 15 şi 18 ani 61% au un card bancar pe care îl folosesc în proporţie de 69% pentru a primi alocaţia/bursa, iar 53% pentru a primi banii de la părinţi. Tinerii folosesc cardul bancar pentru plăţile online în proporţie de 44,2%, din care aproximativ 50% îşi cumpără haine, 38,6% cărţi, iar 17% bilete la film sau concerte.

85% dintre respondeţi au un model de comportament financiar responsabil în rândul membrilor familiei. Mama rămâne în continuare pe primul loc cu 33%, urmată de tată cu 22%. Atunci când au fost întrebaţi care persoană publică este un model de succes demn de urmat, un sfert dintre tineri au răspuns că nu au un model. 6% îl au în continuare model pe Bill Gates, 5% pe Steve Jobs şi Ion Ţiriac, iar 2% pe George Becali şi Andreea Marin.

“A fost o perioadă frumoasă, la care nu regret că am luat parte şi pe care aș repeta-o oricând. Am devenit mai responsabil şi am luat primul meu salariu. Încă din prima zi mi-am dat seama că fac parte dintr-o echipă adevărată, plină de profesionalism. Printre altele, am învăţat cum să discut cu clienţii și cum să-i îndrum în funcție de operaţiunile pe care doreau să le efectueze. Am învăţat să îi ajut pe clienţi să folosească automatul de schimb valutar și ghişeul automat pentru a economisi cu toții timp“ a spus Alexandru Furnică, 17 ani, elev participant în programul Summer Job în sucursala BCR Argeş.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=14020

Publicat de la data sept. 13 2013. Categorii ECONOMIC, FINANȚE - BĂNCI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 octombrie 2019, 1:31
 

ENE
Ceaţă
12°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:41
Apus: 18:18
Prognoza 25 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
21°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Senin
8°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Suceava: zona joasă;Județul Galaţi;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Iaşi;Județul Vaslui; Se vor semnala : ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 24-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Brăila;Județul Ialomiţa;Județul Buzău: zona joasă;Județul Prahova: Ploiesti, Mizil, Brazi, Urlați, Valea Călugărească, Bucov, Bărcănești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Ciorani, Poienarii Burchii, Albești-Paleologu, Colceag, Berceni, Șirna, Gorgota, Râfov, Drăgănești, Tomșani, Ceptura, Dumbrava, Baba […]

Loto

Horoscop

  • 235.740 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team