Cercetări pentru transformarea CO2-ului atmosferic în combustibil

Dioxidul de carbon prezent excesiv în atmosfera Pământului ca urmare a arderii extensive a combustibililor fosili este principalul responsabil de schimbarea climei la nivel global. De aceea, oamenii de știință din toată lumea cercetează noi metode posibile prin care să genereze energie cu o amprentă de carbon cât mai delicată aplicată mediului.

Acum, specialiștii de la Universitatea din Georgia (UGA), SUA, au descoperit o modalitate prin care să transforme CO2-ul captiv în atmosferă într-un produs industrial util. Descoperirea lor ar putea conduce, în curând, la crearea biocombustibililor derivați direct din dioxidul de carbon aflat în aer.

„Practic, am creat un microorganism capabil să aplice dioxidului de carbon același tratament pe care i-l aplică și plantele – absorbirea și transformarea sa în ceva folositor. Această găselniță înseamnă că putem elimina plantele ca intermediar, extrăgând CO2 direct din atmosferă și transformânu-l în produse lucrative, precum combustibilii și substanțele chimice, fără necesitatea traversării proceselor ineficiente ale cultivării plantelor și extragerii  ulerioare a zaharurilor din biomasă”, susține Michael Adams, membru al Institutului de Cercetare a Sistemelor Bioenergetice din cadrul UGA și profesor de biotehnologie, biochimie și biologie moleculară la Colegiul de Arte și Științe Franklin.

Mai multe pe Stiinta si Tehnica

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.