India: Discriminarea sexuală începe din pântec

Este mai probabil pentru femeile din India să primească îngrijire prenatală atunci când sunt însărcinate cu un băiat, conform unei cercetări care are implicații în sănătatea și supraviețuirea bebelușilor cu sex feminin.

Studiul, realizat de Leah Lakdawala, de la Universitatea Michigan State și Prashnant Bharadwaj, de la Universitatea California, San Diego, sugerează că discriminarea pe bază de sex începe încă din pântec în societățile dominate de bărbați.

„Arată o imagine foarte lugubră a ce se întâmplă”, a spus Lakdawala.

Prin studierea datelor unui sondaj național de sănătate desfășurat în rândul a 30.000 de indieni, cercetătorii au descoperit că este mai probabil ca femeile însărcinate cu băieți să meagă la programările medicale prenatale, să ia suplimente de fier, să nască într-o materninate (și nu acasă) și să primească vaccinuri antitetanos.

Tetanosul este cauza principală pentru decesele neonatale din India. Conform studiului, este mai probabil pentru copiii ai căror mame nu au primit vaccinul antitetanos să se nască cu o greutate mai mică decât normal sau să moară la scurt timp după naștere.

Detalii pe Science World Romania

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.