Scanările cerebrale pot prezice recidiva deținuților

Scanările cerebrale ale deținuților pot prezice care este probabilitatea unora de a fi din nou arestați odată ce sunt eliberați din închisoare, indică un studiu efectuat pe 96 de infractori.

„Este pentru prima dată când scanările cerebrale au fost folosite pentru a prezice recidiva”, a spus neurocercetătorul Kent Kiehl, de la Mind Research Network din Albuquerque, New Mexico, coordonatorul studiului. Chiar și așa, Kiehl avertizează că metoda nu este gata să fie folosită în deciziile din viața reală despre condamnare sau eliberare condiționată.

Testul urmărea impulsivitatea. Cercetătorii au folosit un RMN pentru a scana creierele deținuților în timp ce ei îndeplineau o sarcină simplă de control al impulsivității. Persoanele încarcerate trebuiau să apese un buton cât de repede puteau oricând apărea litera „X” pe un ecran din RMN, dar nu trebuiau să apese dacă vedeau litera „K”. Sarcina a fost proiectată astfel încât litera „X” să apară în 84% din cazuri, fapt care predispune persoanele să apese butonul și îngreunează controlarea impulsului de a apăsa butonul în rarele dăți când apare litera „K”.

Mai multe pe Science World Romania

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.