Certificatul de vaccinare, „imperativ medical”

Comisia Europeană este favorabilă ideii unui certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus care să fie „reciproc recunoscut”, a anunţat preşedinta sa, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat mai multor media portugheze înainte de vizita sa la Lisabona, de vineri, relatează AFP.

Este un imperativ medical să avem un certificat de vaccinare. Din acest motiv, mă bucur de iniţiativa premierului grec (Kyriakos Mitsotakis – n.r.) pentru obţinerea unui certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a declarat ea.

Dacă asta oferă prioritate sau acces la anumite bunuri, aceasta este o decizie politică şi juridică ce trebuie discutată la nivel european”, a adăugat oficialul european, în contextul în care statele membre vor organiza un nou summit dedicat coordonării în contextul crizei sanitare.

Şeful Guvernului grec a făcut apel marţi la Uniunea Europeană să adopte un certificatstandardizat” de vaccinare pentru a da o mână de ajutor industriei turismului, foarte afectată de pandemia de coronavirus.

Este urgent să elaborăm un acord comun asupra creării unui certificat de vaccinare care să fie acceptat de toate ţările membre”, a scris Mitsotakis în scrisoarea adresată şefei executivului comunitar, subliniind că „un certificat standardizat va fi dovada că o persoană a fost vaccinată cu succes”.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.