CFR Infrastructură: 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente, au fost redeschise

Avariile produse infrastructurii feroviare au fost remediate până luni dimineața în 42 de zone feroviare, din cele 43 afectate de furtunile violente de duminică, fiind în curs de redeschidere și firul 2 între Bătuța și Bârzava, a anunțat CFR Infrastructură pe propria pagină de Facebook.

Potrivit sursei citate, la această oră personalul de specialitate acționează cu drezine pentru restabilirea circulației feroviare în condiții normale de trafic în zonele afectate.

„Pentru îndepărtarea avariilor au fost mobilizate 17 drezine pantograf, iar 174 salariați au acționat permanent în cursul nopții pentru restabilirea circulației, până la ora 5.30 fiind remediate 42 din cele 43 avarii produse la infrastructura feroviară, în curs de redeschidere fiind și firul 2 între Bătuța și Bârzava. 106 trenuri de călători au ajuns cu întârziere la destinație, iar 15 trenuri de pe raza regionalelor Timișoara, Cluj, Brașov și Iași au fost anulate”, scrie CFR Infrastructură.

Începând de duminică, 17 septembrie 2017, de la ora 15:40 și până luni, 18 septembrie 2017, la ora 00:30 fenomenele meteo deosebit de violente înregistrate în jumătatea de nord a țării au afectat grav rețeaua de cale ferată și traficul feroviar pe raza regionalelor Timișoara, Cluj, Iași și Brașov, fiind înregistrate 43 de incidente.

Mijloacele de comunicație convenționale au fost întrerupte din cauza avariilor la rețelele naționale, alimentarea cu energie electrică a liniilor de contact pe mai multe secții de circulație și în unele stații de cale ferată a fost de asemenea avariată din cauza ruperii firelor de contact, iar zeci de copaci căzuți pe liniile de cale ferată au blocat circulația.

Sursa: AGERPRES

Foto: CFR Infrastructura

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.