Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Guvernul vrea sistem de alertare a populației prin telefonia mobilă

Publicat: luni, 18 septembrie 2017

Prim-ministrul Mihai Tudose a transmis un nou mesaj de condoleanțe familiilor celor decedați în urma furtunii care a lovit județele din vestul țării, precizând că toate autoritățile statului sunt în alertă, inclusiv forțe ale MApN care participă la misiuni de degajare de drumuri și căi ferate, și că, totodată, de săptămâna viitoare va începe implementarea unui sistem de alertare timpurie prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă.

Tudose a menționat că, la nivel central, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, coordonează Comitetul pentru Situații de Urgență, urmând ca luni, aceasta sau premierul efectueze o deplasare în județele afectate.

„Încă o dată transmit și pe această cale condoleanțe familiilor celor decedați. Este o tragedie. Credeți-mă, se face tot ce este omenește posibil de către autoritățile statului, de către acei eroi tăcuți pentru a restaura cumva liniștea și ordinea în țară. Doamna ministru Carmen Dan coordonează centrul de criză de la București, toate autoritățile locale din județele afectate de fenomenele acestea meteorologice sunt în alertă. Din păcate, bilanțul a ajuns a la opt decese”, a declarat premierul într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Tudose a adăugat că, de asemenea, Armata a reacționat „rapid și pozitiv la solicitarea de ajutor”.

„Și începând cu județul Timiș participă la misiunile degajare de drumuri, căi ferate. Nu ne trebuie doi oameni 100 de zile, ci 100 de oameni două ore ca să degajăm căile. Și atunci, tot ce înseamnă forțe ISU, Jandarmeria și Armată participă la înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice”, a precizat premierul.

Fiind întrebat dacă intenționează să se deplaseze în zona afectată, premierul a spus: „Am vorbit cu doamna ministru de Interne și unul dintre noi doi va face acest lucru”.

„Probabilitatea cea mai mare este să se ducă doamna ministru Carmen Dan sau, oricum, unul dintre noi să rămână în București pentru coordonare”, a spus Tudose.

Șeful Guvernului a făcut și precizări legate de situația privind transportul feroviar în zona Banatului.

„Pe tot ce înseamnă legături feroviare cu Banatul se degajează calea de rulare, se înlocuiesc locomotivele electrice cu locomotive Diesel, fiindcă partea electrică este la pământ, la propriu, și atunci se trece pe Diesel pentru ca circulația feroviară se se reia”, a spus el.

Premierul a adăugat că probleme de alimentare cu energie eletric sunt peste tot pe unde a trecut furtuna.

„La Bistrița-Năsăud, de exemplu, spitalul județean funcționează pe generator, dar, uitați că infrastructura a funcționat, generatoarele funcționează și spitalul este funcțional. În județul Harghita avem un tren pe undeva pe lângă Toplița blocat, a picat un pom între locomotivă și primul vagon. Am luat legătura cu forțele locale de la ISU să nu cumva să apară și alte evenimente, în tren. Eu știu, un călător să aibă o problemă medicală și să fim pregătiți să intervenim dacă este ceva. Acolo, prognosticul este că într-o oră și jumătate, două se degajează zona. Un caz ciudat la Baia Mare. s-a oprit, tot așa, curentul la telescaunul de la baza Șuior, iar o doamnă gravidă s-a panicat și a sărit din telescaun. Este într-o stare stabilă, acum este în travaliu, către spre spital”, a spus Tudose.

Prim-ministrul a comentat și informațiile primite de la ANM, întrebat fiind în acest sens.

„Ei au dat o prognoză acum că se extinde către Transilvania în nord și până spre zona Hunedoara pe centru, sud. Toate autoritățile sunt în alertă”, a spus el.

Mihai Tudose a mai afirmat că, săptămâna viitoare, va începe implementarea unui sistem de alertare a populației prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă.

„Săptămâna viitoare este obligatoriu să începem implementarea unui sistem de alertă pe telefoanele mobile pe zone. Adică toți operatorii de telefonie să fie obligați prin lege să ajungă acea alertă pe telefoanele mobile ale tuturor celor din zonă. Adică, cine e într-o zonă de acoperire pe zona care e declarată în pericol, că e furtună, că e viscol, că e orice, chiar o alertă chimică, incendiu, să primească automat această alertă pe telefonul mobil. Pentru că cei care erau în parc și au fost surprinși de acest fenomen meteorologic brusc nu urmăreau niciun mijloc de informare în masă”, a mai declarat Tudose.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=85309

Publicat de la data sept. 18 2017. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

6 decembrie 2019, 16:14
 

SV
Predominant înnourat
2°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 74%
Vânt: 11 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:37
Apus: 16:36
Prognoza 7 decembrie 2019
Zi
 

VSV
Predominant înnourat
6°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

VSV
Predominant senin
-1°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-12-2019 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:00 si 20:00 In zona : Județul Cluj: Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Aghireșu, Baciu, Gilău, Florești, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Săvădisla, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Moldovenești, Căpușu Mare, Gârbău, Călărași, Băișoara, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-12-2019 Ora : 13 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 13:30 si 15:00 In zona : Județul Gorj: Târgu Jiu, Rovinari, Bumbești-Jiu, Turceni, Bâlteni, Bălești, Plopșoru, Țânțăreni, Țicleni, Drăguțești, Scoarța, Turburea, Aninoasa, Fărcășești, Negomir, Dănești, Borăscu, Urdari, Stănești, Brănești, Telești, Ionești, Bălănești, Turcinești, Câlnic, Schela, Lelești, Arcani;Județul Dolj: Filiași, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-12-2019 Ora : 13 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 13:00 si 15:00 In zona : Județul Mureş: Târnăveni, Luduș, Iernut, Ungheni, Band, Adămuș, Mica, Gănești, Sânpaul, Zau de Câmpie, Valea Largă, Chețani, Sânger, Ogra, Băgaciu, Cuci, Iclănzel, Cucerdea, Bogata, Ațintiș, Bichiș, Tăureni, Papiu Ilarian; Se vor semnala : […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 06-12-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 12:00 si 15:00 In zona : Județul Olt: Slatina, Caracal, Balș, Scornicești, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Potcoava, Fărcașele, Radomirești, Curtișoara, Găneasa, Valea Mare, Dăneasa, Colonești, Dobrosloveni, Traian, Strejești, Pleșoiu, Stoicănești, Bobicești, Redea, Gostavățu, Deveselu, Sprâncenata, Morunglav, Drăghiceni, Cârlogani, Vulpeni, Teslui, Bârza, […]

Loto

Horoscop

 • 246.848 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team