Chiliman: PNL ar trebui să-i retragă sprijinul politic lui Fenechiu

Primarul Sectorului 1 din București, Andrei Chiliman, spune că Relu Fenechiu, ministru cu probleme penale, ar trebui să demisioneze din funcția de ministru al Transporturilor, iar partidul să îi retragă sprijinul politic acestuia.

„Eu am propus la Congres sa se introduca explicit in statut un articol prin care persoanele care sunt judecate pentru fapte penale, pe perioada cat sunt judecate, sa nu fie numite in functii publice. Ministrii sunt numiti. Amendamentul a fost respins sub pretextul incalcarii prezumtiei de nevinovatie”, a declarat Chiliman, într-un interviu pentru ziare.com.

După părerea lui Andrei Chiliman, responsabilitatea integrală pentru numirea unei persoane cu probleme îi revine lui Antonescu.

„Eu cred ca un om care a gresit la un moment dat poate sa asume ca a gresit, e omeneste, si poate sa faca un gest de normalitate. Si atunci spune: constat ca am gresit si ii cer d-lui Fenechiu, spre exemplu, sa isi dea demisia si daca nu isi da demisia ii retrag sprijinul politic al partidului din calitatea de ministru pe care o are. Dansul poate sa isi asume ca a gresit si sa faca acest lucru. Nu-l vad in stare sa faca acest lucru si aici iarasi apare daca vreti aceasta indepartare de valorile occidentale, pe care ar trebui sa le aiba un partid in Romania membra a UE”, a mai spus Chiliman.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.