China pregăteşte primul ROVER pentru o misiune pe Lună

China îşi va lansa primul rover către Luna la începutul lunii decembrie, a anuntat, marţi, agenţia guvernamentală însărcinata cu ştiinta şi tehnologia.

Este al treilea vehicul spatial trimis catre satelitul Pamantului de catre China, insa primul care va ateriza pe corpul ceresc si va analiza mostre din suprafata acestuia.

In urma unui sondaj de opinie, roverul a fost denumit,,Iepurele jad” (Yutu), dupa un vechi mit chinezesc, despre un iepure ce traieste pe Luna si este animalul de companie al zeitei lunare Chang’e, relateaza news.yahoo.com.

Oficialii chinezi au anuntat ca racheta care va transporta roverul va fi lansata la inceputul lunii urmatoare, fara a preciza insa o data exacta. Odata ajuns pe Luna, vehiculul spatial, care cantareste 140 de kilograme, va putea urca pante de pana la 30 de grade si se va deplasa cu o viteza de maximun 200 de metri pe ora. Dotat cu diferite instrumente, el va cerceta suprafata lunara timp de trei luni, dupa cum au anuntat oficialii chinezi in octombrie.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.