Scandal fără precedent pentru Antena 1

Curg plângerile la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) împotriva postului de televiziune Antena 1. Potrivit siteului specializat paginademedia.ro, sunt deja peste 500 de reclamații prilejuite de afirmația făcută de unul din membrii juriului emisiunii X Factor la adresa unuia dintre concurenți. Concret, cântărețul Cheloo de la „Paraziții”, membru al juriului, s-a adresat concurentului Paulo Lagana, care și-a recunoscut orientarea homosexuală cu următoarele cuvinte: „Ai cântat, dar eu disprețuiesc tot ceea ce ești, ce reprezinți și țara asta te va trimite acasă cu siguranță”. Iată câteva fragmente din plângerile trimise la CNA:
– „Felul în care Cheloo se adresează participantului este jignitor, defăimător și umilitor la adresa lui, a sexualității, țării de origine și a modului în care el își exprimă sexualitatea (prin îmbrăcăminte), iar o cauză medicală (dioptriile) nu ar trebui luată în derâdere sau batjocorită și în niciun caz pe un post național. prin comportamentul lui, instigă la violență verbală asupra comunității gay”.
– „Vă solicit să sancționați postul Antena 1 și a domnului Cătălin Ștefan Ion (Cheloo) pentru incitare la ură pe considerente de orientare sexuală”.
– „Difuzarea acestor declarații homofobe contravine art. 40 din legea audiovizualului care interzice difuzarea de programe care conțin orice formă de incitare la ură, pe considerente de rasă, religie, naționalitate, sex sau orientare sexuală”
– „Sunt declarații homofobe, discriminatoare”
– „Aveți verticalitate și fiți obiectivi”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.