Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Cincizecimea. Pogorârea Sfântului Duh – Sergiu GĂBUREAC

Publicat: joi, 27 iunie 2013
Din cauza sau datorită, depinde cum privim lucrurile, codurilor meteo, care ne torturează psihic de câțiva ani buni, am învăţat mai multe despre muşchii şi oasele noastre. Puţine ştim, însă, despre ce se află în cea mai dură casetă a corpului unei ființe. Construită pe baza unor tehnologii, nici astăzi desluşită pe deplin, despre care cei de la NASA afirmă că ştiu doar principiile, cutia craniană are misiunea de a păstra intact centrul de comandă al fiinţelor de pe Terra. În interior, un creier, mai mult sau mai puţin dezvoltat, în funcţie de misiunea primită. Eşti şobolan, ai dotarea pentru şobolan !

    Nici la oameni lucrurile nu sunt mai complicate. La prima vedere. Toţi avem un creier de cca 1360 gr., cu cca o sută de miliarde de neuroni. Nu te pui cu socotitorii ! Din capacitatea sa de stocare, homo sapiens sapiens contemporan, utilizează, maxim, o zecime.  Unii, evident mari specialişti, merg până acolo încât pun creierul masculin, mai presus decât cel feminin. În greutate. În realitate !?!… Dar ce mai contează o sută de grame în plus sau în minus ?

Ştim cu toţii cum e problema cu găina, cocoșul și mama soacră !
Pogorârea Sfântului Duh / Cincizecimea / Rusaliile este una dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii. Poate cea mai importantă !
Practic, atunci a început implementarea unui proiect gigantic de resuscitare și civilizare a unei părţi importante a omenirii. Creştinismul.
Cum au putut cei 12 Apostoli să fie recunoscuţi şi, mai ales, crezuţi ? O întrebare, care a chinuit generații de filosofi. Creștini sau atei. Și misterul acesta ni se dezvăluie. Acum pare, oarecum, simplu. În laboratoarele lumii se fac tot felul de experimente. Hollywood-ul, pe fază, ca de obicei, îşi dă periodic cu presupusu’. Televiziunile fac, periodic, circ cu progeniturile supradotate ale planetei.
Textele religioase, cât şi cele laice fac și ele tot felul de trimiteri. O abureală generală pluteşte, fiecare autor / reprezentant ai unei religii sau alteia urmărindu-şi, de fapt, propriile interese. Cum nu aveau cum să-şi explice concret cursul marilor evenimente și descoperiri, pentru simplu motiv că ştiinţa a fost şi va fi ceea ce dorește Managerul General al programului actual terrian să ne arate, au utilizat cuvinte, prin care, de-a lungul mileniilor, au manipulat masele, dovedindu-şi, cei mai mulți, neştiinţa. Am mai spus. Două mii de ani  ne-au trebuit, nouă, pământenilor, să aflăm misterul naşterii lui Iisus. Nu că l-ar fi ascuns cineva. Azi a devenit un procedeu medical aplicat cu succes în clinicile specializate. Cu rateurile de rigoare.
Câteva mii de ani înseamnă ceva !  Ştiinţa a făcut ceva progrese, dar foarte departe de informaţiile / provocările biblice, pe care le-am tot interpretat la nivel de poveşti, pilde, legende, basme …
Pe zi ce trece aflăm, fără a ne mai mira confirmările date de istorici, arheologi, medici, ingineri, cercetători, informaticieni, aviatori, fani ai OZN-urilor, noi date despre tehnologii pe care credeam că omenirea le-a descoperit recent. De o sută-două sau de zece ani ! Când de fapt distanţa e de câteva mii, unele de zeci de mii de ani, provenind din alte programe divine.
Existenţa lui Dumnezeu și a echipei sale nu poate fi pusă la îndoială. Probleme sunt cu unii dintre slujitorii Lui. Pământeni. Din toate religiile. Punem, deseori, la îndoială harul primit şi, mai ales, cum este folosit. Ceea ce e cu totul altceva. Cine crede că se trage din maimuţă a devenit doar o problemă de familie. Nici nu are rost să-i contrazici pe minoritarii declaranți.
Pogorârea Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli, în Ierusalim, a avut loc în cea de-a cincizecea zi de la Înviere. Transferul s-a făcut wireless, aşa cum se aprinde şi lumina la Sf. Paşti ! Interesant ! Doar la cel creştin ortodox !
Nu s-a pus problemea absolvirii Oxfordului ! A avut loc, după selecția subiecților, upgrade-area, instalarea memoriei suplimentare. Harurile cu care au fost dotaţi primii 12 apostoli au făcut din aceştia oameni neînfricaţi, cunoscători ai învăţăturilor Mântuitorului și a programului lui Dumnezeu, buni comunicatori, ştiutori de limbi străine, geografie, medicină, matematică, fizică, chimie, astronomie, științe naturale … cu o condiție fizică de excepție, imuni la boli, rezistenţi la intemperii ş.a.m.d. Inițial, au fost oameni simpli, nu întâmplător aleşi aşa, dar cu dotări native, care puteau permite îmbunătăţirea hard-ului şi acceptarea noilor programe și licențe.
Primul exerciţiu practic de evenghelizare l-a făcut Sf. Apostol Petru imediat după  pogorârea asupra sa a Sfântului Duh. În aceeaşi zi, predica ținută a dus la constituirea primei comunităţi de cca 3.000 de evrei, care au început să urmeze calea deschisă de Hristos. La fel s-a procedat cu toţi ceilalţi aleşi, numărul lor trecând, curând, de 70 de Apostoli.
Pe parcurs, numărul lor s-a tot mărit. Periodic au fost trimiși alţi și alți semeni civilizatori: Buddha (Siddhartha Gautama), Confucius (Kong Fu Zi), Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur, Grigore (Nazianzus), Mahomed, Da Vinci, Jules Verne, Nikola Tesla, Eminescu (sic!) …
Fiecare îşi poate alege propriile exemplificări. Ce a urmat, s-a scris în mii de pagini, câteva geniale, dând naştere la tot felul de interpretări şi evenimente, multe departe de porunca primordială Iubeşte-ţi aproapele !

N.B. Minunea pogorârii Sf. Duh are loc, în mod curent, cu orice prunc. La nivel standard. Vai, a mişcat ! strigă fericită mama prin luna a patra, iar știința declară ritos că nu se mai poate face avort fără riscuri majore.
Din acea clipă, pruncul are totala libertate de a-şi completa folderele în funcţie de propria voinţă, moşteniri genetice, împins / ajutat / asistat / educat de mamă, tată, bunică, bunic, preot, educatoare, învăţătoare, diverşi profesori, prieteni, în funcţie de continent, ţară, loc natal, interese etc.
Unii l-au şi cântărit. Se ceartă şi acum dacă Sf. Duh are 0,01 sau 21 sau 23 sau 69,5 grame. Câtă precizie ! Atâta nebunie !  (text actualizat)

Ultima oră !

Biserica Ortodoxă Română se află în fața unei grele încercări. O întreagă discuție a declanșat fariseul Jiji Becali. Vicleanul Vadim face spume la televiziuni, arătând cât de moral și creștin este vinovatul găsit de Justiție. La fel și avocații, care, bineînțeles, își apără propriile interese. Ca și monahii de la Muntele Athos, care nu vor putea face uz  că nu știau manoperele subiectului de pe rima pagină a televiziunilor tot mai tabloidizate..

   Puțini sunt cei care demontează ferm falsa imagine pozitivă creată în jurul becalianului.
Televiziunile nici nu le dă voie să-și exprime argumentele. Imoralitatea cuprinde tot mai mult straturile sociale românești. Lipsa de decenii a unei educații serioase își arată rezultatele.
Rămân la convingerea că Justiția a acționat corect. Chiar cu oarece indulgență.
Grea decizie pentru Preafericitul și Biserica Ortodoxă Română, atacată de mulți.
Va da cinstea pe rușine ? Va băga capul în nisip ! Sau va opera cangrena ce cuprinde România ?
Toate acestea se întâmplă acum, de Cincizecime !

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=8408

Publicat de la data iun. 27 2013. Categorii Editorial.

Zona comentariilor

Meteo în țară

30 ianuarie 2020, 0:01
 

N
Noros
2°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 4°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:38
Apus: 17:20
Prognoza 30 ianuarie 2020
Zi
 

V
Parţial însorit
10°C
Vânt: 7 km/h V
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Parţial noros
-1°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 29-01-2020 Ora : 15 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 15:10 si 18:00 In zona : Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Călățele, Mănăstireni, Mărgău, Sâncraiu, Izvoru Crișului;Județul Sălaj: Almașu, Românași, Buciumi, Cuzăplac, Sânmihaiu Almașului, Fildu de Jos, Agrij, Zimbor, Treznea; Se vor semnala : intensificări ale vântului ce vor atinge […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 29-01-2020 Ora : 15 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 15:00 si 18:00 In zona : Județul Alba: zona joasă;Județul Braşov: zona joasă;Județul Mureş: zona joasă;Județul Sibiu: zona joasă; Se vor semnala : local intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55...65 km/h
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 29-01-2020 Ora : 12 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 12:40 si 17:00 In zona : Județul Constanta;Județul Tulcea; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului, cu rafale ce vor atinge în general, 55 - 65 km/h
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 28-01-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 28 ianuarie, ora 20:00 - 29 ianuarie, ora 18:00; Zonele afectate : îndeosebi în zona montană înaltă; Fenomene : intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare; Mesaj : ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval […]

Loto

Horoscop

 • 259.998 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team