Cinstiți-vă Părinții (Honor your parents) by Remus CERNAT (17)

EXCLUSIVITATE

Cocoși, nu vă umflați în pene cu ce-ați realizat, ci amintiți-vă de unde ați pornit, cine v-a crescut, cine s-a sacrificat pentru voi, cine a pierdut sute de nopți ca să vă liniștească scâncetul, bocetul, urletul, să vă vegheze somnul, să vă hrănească, să vă schimbe scutecele, amintiți-vă că voi ca să aveți ciuboțele roșii, creastă roșie și coadă aurită, tatăl vostru umbla cu pantaloni mai roși, mai vechi, mâinile crăpate de muncă, mama, de asemenea; nu vă uitați că sunt mai ruginiți, mai dezordonați, mai uituci, însă tot timpul vă vor aștepta acasă cu bucurie, cu o carafă mare de vin, o oală de ciorbă, o friptură de găină alergată, nuci, ouă, brânză proaspătă, fructe din cele mai bune, așa că Cinstiți-vă Părinții, Cinstiți-vă Tatăl,  puneți-le pe cap Coroana Patriarhală, Coroana Regală, de Cap de Familie fiindcă v-au crescut frumos, așa cum s-au priceput și ei și, mai ales, aduceți-le nepoții în bătătura să mai renască o dată de fericire! (Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Nu te uita că-i ruginit

Posomorât, nebărbierit

Și uneori neîngrijit

E tatăl tău cel mult iubit

Ce ani la rând s-a chinuit

S-a chinuit pân-a albit

Ca să te crească osebit

Să fii de carte absorbit

Și de păcate dezrobit

La Liturghie negreșit

Să mergi cu sufletul albit

Să ieși de-acolo-mpodobit

Să nu te oprești din zâmbit

Să nu se-așterne uitarea

Mândria sau ignorarea

Iubește-ți  mult ambii părinți

Cu cadouri să-i tot alinți

Îmbracă-i ca pe niște Prinți

Și-nchină-te lor ca la Sfinți!

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă! Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă. De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă! De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

 

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

 

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri … Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism?  Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.