Clasa a IX-a revine la liceu; învățământul obligatoriu crește de la 10 la 11 ani

Camera Deputaților a adoptat, marți, legea de aprobare a OUG 117/2013 privind modificarea Legii educației naționale, care prevede, printre altele, revenirea clasei a IX-a la liceu și creșterea învățământului obligatoriu de la 10 la 11 ani. Legea a fost aprobată cu 278 de voturi pentru, 40 împotrivă și 24 de abțineri, scrie rtv.net.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a explicat că OUG 117 „legiferează menţinerea duratei de patru ani pentru ciclul gimnazial şi pentru liceu, creşterea duratei învăţământului obligatoriu de la 10 la 11 ani, clasa pregătitoare, clasele I-VIII şi clasele a IX-a şi a X-a, acordarea dreptului absolvenţilor învăţământului profesional să continue studiile liceale la forma de învăţământ cu frecvenţă”.

O altă prevedere a ordonanţei reglementează calendarul de introducere a noilor forme ale examenelor de evaluare naţională, admitere la liceu şi bacalaureat, începând cu generaţiile de elevi care intră în clasa a cincea din anul 2015-2016.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.