"Dosarul transferurilor", gongul final amânat pentru 4 martie

Verdictul în Dosarul Transferurilor va fi anunţat pe 4 martie, la ora 14:00, anunţă digisport.ro. Instanţa a justificat amânarea prin lipsa de timp pentru parcurgerea tuturor dovezilor prezentate de părţi.

Interesant este că decizia magistraţilor în acest caz va fi anunţată cu doar o zi înaintea alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. Unul dintre personajele implicate în „Dosarul Transferurilor”, Gică Popescu, chiar candidează la alegerile FRF.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti urmau să anunţe decizia definitivă în dosarul „Transferurilor” în care fraţii Ioan şi Victor Becali, Cristian Borcea, George Copos, Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu şi Gică Popescu sunt acuzaţi de înşelăciune, spalare de bani şi evaziune fiscală.

După ce au fost achitati la fond, de Tribunalul Bucuresti, si condamnati la apel, pentru ca la recurs Inalta Curte de Casatie si Justitie sa dispuna intoarcerea dosarului spre rejudecare la CAB, Ioan Becali, Victor Becali, Cristian Borcea (foto dreapta), George Copos, Gheorghe Netoiu, Jean Padureanu si Gheorghe Popescu vor afla verdictul in cauza in care sunt acuzati de inselaciune, spalare de bani si evaziune fiscala. In ceea ce il priveste pe cel de-al optulea inculpat, Mihai Stoica, acesta a scapat de emotii, intrucat faptele retinute in sarcina sa – inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani – au fost prescrise odata cu intrarea in vigoare, la 1 februarie 2014, a noului Cod penal.

Curtea de Apel Bucuresti a ramas in pronuntare la termenul din 10 februarie 2014, atunci cand procurorul a cerut mentinerea pedepselor pronuntate pe 12 noiembrie 2012 de judecatorii Luchian Constantinescu si Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru sase din cei opt inclupati. Pentru George Copos, insa, procurorul a cerut o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, fata de 5 ani de inchisoare, iar in ceea ce il priveste pe oficialul clubului de fotbal Steaua Bucuresti, Mihai Stoica, faptele acestuia s-au prescris.
Dosarul „Transferurilor” s-a intors la CAB pentru rejudecare ca urmare a unei hotarari a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. La 8 august 2013, Completul de 3 judecatori al ICCJ format din judecatoarele Lucia Tatiana Rog, Corina Jijiie si Lavinia Lefterache a decis ca judecatorii Viorica Costiniu si Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti, care, in apel, au dispus condamnari cumulate la 40 de ani de inchisoare pentru cei opt inculpati, nu i-au audiat pe acestia, desi erau obligati sa faca acest lucru. Pentru trimiterea spre rejudecare s-au pronuntat judecatoarele Lucia Tatiana Rog si Corina Jijiie, care au sustinut atunci ca decizia Curtii de Apel Bucuresti s-a fundamentat pe aceleasi probe care au determinat Tribunalul Bucuresti sa ii achite pe inculpati, in timp ce Lavinia Lefterache a facut opinie separata. ICCJ a stabilit ca, la rejudecare, Curtea de Apel va proceda la ascultarea inculpatilor, la audierea martorilor si va administra probe “pe care le va aprecia utile in raport de criticile ce se aduc hotararii de achitare, urmand a valorifica si probele administrate in recurs”.

Amintim ca toti cei opt oameni de fotbal au fost condamnati pe 12 noiembrie 2012 la pedepse cu inchisoarea, ca urmare a deciziei judecatorilor Luchian Constantinescu si Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucuresti. Iata pedepsele pe care le-au primit la CAB inculpatii din dosarul „Transferurilor”:

Ioan Becali (impresar) – 8 ani de inchisoare

Victor Becali (impresar) – 7 ani de inchisoare

Cristi Borcea (fost actionar FC Dinamo Bucuresti) – 7 ani de inchisoare

George Copos (patron FC Rapid Bucuresti) – 5 ani de inchisoare

Mihai Stoica (manager Steaua Bucuresti, fost presedinte Otelul Galati) – 4 ani de inchisoare

Jean Padureanu (presedinte Gloria Bistrita) – 3 ani de inchisoare cu suspendare

Gigi Netoiu (fost actionar Dinamo Bucuresti) – 3 ani de inchisoare cu suspendare

Gica Popescu (fost impresar) – 3 ani de inchisoare cu suspendare

Fii primul care află decizia.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.