Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Coca-Cola trece la ambalaje realizate integral din materie vegetală

Publicat: duminică, 25 august 2013

Trestia de zahăr, scoarţa copacilor, coaja fructelor sau paiele de grâu vor deveni în câţiva ani materia primă pentru următoarea generaţie de ambalaje. Specialiştii de la Coca-Cola, dar şi de la alte companii de băuturi cercetează posibilitatea utilizării deşeurilor vegetale în proporţie de 100% pentru realizarea recipientelor de îmbuteliere.

Peste 25 de miliarde de sticle fabricate prin tehnologia PlantBottle au fost comercializate de Coca-Cola începând din 2010. PlantBottle este o tehnologie de fabricaţie a sticlelor care arată la fel ca sticlele clasice din plastic fabricate încă din 1978, dar care înglobează în compoziţie 22,5% materie vegetală. Compania intenţionează ca în următorii ani să facă o mişcare de amploare, astfel încât, treptat, toate sticlele PET (din plastic) să fie înlocuite cu sticle realizate 100% din materie vegetală. Altfel spus, reprezentanţii companiei ţintesc un ambalaj 100% ecologic, reciclabil cu reducerea la maximum a amprentei de carbon de-a lungul procesului de fabricaţie a sticlelor tip PET.

Ambalajele PlantBottle sunt fabricate dintr-un material inovator care foloseşte etanol obţinut din trestia de zahăr produsă prin metode durabile în special în Brazilia.

Sticlele cu marca comercială PlantBottle păstrează în principiu calităţile PET-urilor clasice din plastic: asigură o bună conservare a produsului îmbuteliat, are transparenţă, rezistenţă la impact şi este 100% reciclabil, procesul putându-se relua la nesfârşit.
Trebuie menţionat că şi PepsiCo, compania rivală Coca-Cola, a anuţat schimbarea ambalajelor şi a anunţat încă din 2011 că are pusă la punct tehnologia performantă pentru un nou ambalaj realizat 100% din materie vegetală (scoarţă de pin, coji rezultate din prelucrarea porumbului dar şi alte resturi de plante care nu sunt folosite în sectorul alimentar al companiei). Costurile de cercetare şi dezvoltare ale noii sticle sunt de ordinul milioanelor de dolari.

Mai multe detalii pe agrointel.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12630

Publicat de la data aug. 25 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 octombrie 2019, 8:48
 

N
Ceaţă
9°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:35
Apus: 18:26
Prognoza 20 octombrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Predominant senin
11°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:20 si 03:00 In zona : Județul Constanta: Constanța, Medgidia, Năvodari, Cernavodă, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Lumina, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Agigea, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Peștera, Ciocârlia, Cuza Voda, Saligny, Seimeni, […]

Loto

Horoscop

  • 234.693 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team