Orientul fierbe: Contre dure Washington – Damasc

Într-un interviu acordat televiziunii de stat, ministrul sirian al Informaţiei, Omran al-Zubi, a declarat că presiunile făcute de SUA sunt „o pierdere de timp” şi a semnalat că guvernul sirian „va continua să combată terorismul până la capăt”. În acelaşi timp, ministrul a reiterat poziţia Damascului în ceea ce priveşte utilizarea de armament chimic. „Noi nu am utilizat niciodată arme chimice în Siria, în orice formă ar fi, lichid sau gaz”, a declarat el într-un interviu la televiziunea Al-Mayadine. „Armata siriană nu are nevoie să utilizeze arme chimice, pentru că moralul ei este ridicat şi ea realizează progrese împotriva terorismului”, a asigurat el, potrivit adevarul.ro.

De asemenea, a reluat acuzaţia formulată de armata siriană, care susţine că rebelii au folosit agenţi chimici în timpul confruntărilor de sâmbătă, din Jobar, o suburbie a Damascului. Potrivit unui comunicat emis de oficialităţile siriene, trupele lui Assad „au văzut elemente chimice şi au fost asfixiaţi” când au intrat într-un refugiu al rebelilor din acea suburbie. „Aproximativ 20 de soldaţi au fost duşi de urgenţă la spital după ce au inhalat agenţi chimic în Hobar, iar unii dintre ei se aflau în stare critică”, a subliniat o sursă militară citată de EFE.

Înaltul reprezentant al ONU pentru dezarmare a ajuns la Damasc. Angela Kane va negocia cu regimul condus de Bashar al-Assad accesul experţilor în zona unde ar fi fost comis atacul cu gaz sarin. În funcţie de rezultate, această evaluare ar putea influenţa o posibilă intervenţie militară a Statelor Unite şi a aliaţilor săi. Chiar şi în lipsa concluziilor, Franţa susţine că nu există urmă de îndoială: regimul sirian se face vinovat de utilizarea armelor chimice, informează Realitatea TV.

Detalii pe YahooNews.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.