Codul de Etică pentru învățământul preuniversitar, supus dezbaterii publice

Profesorii ar putea să nu mai aibă voie să facă meditaţii cu elevii din aceeaşi şcoală. 

Măsura este prevăzută în noul proiect de Cod etic elaborat de Ministerul Educaţiei.

În plus, dascălii nu vor mai avea voie să fie profesorii propriilor copii sau a rudelor până la gradul trei.  Excepţie face situaţia în care  nu există un alt profesor care să predea materia respectivă.

Profesorilor le va fi interzis să vorbească elevilor obscen, vulgar sau aluziv chiar dacă vorbele sunt spuse în glumă.

Mai mult, dascălii nu vor mai avea voie să intermedieze cumpărarea de cărţi, culegeri sau alte materiale didactice în şcoală.

Dacă se va aproba în forma actuală, profesorii care vor încălca aceste reguli riscă să îşi piardă chiar şi locul de muncă.

Proiectul Codului de Etică pentru învăţământul preuniversitar – aplicabil tuturor persoanelor din sistemul de stat, particular şi confesional – a fost lansat în dezbatere publică, vineri, urmând ca observaţiile să fie primite până în 12 mai, potrivit www.edu.ro.

Codul de Etică pentru învățământul preuniversitar – proiect elaborat în temeiul în temeiul art. 10 din Ordinul Ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 5550/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului național de etică din învățământul preuniversitar 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.