Codul fiscal se va modifica, din nou, anul acesta

Codul fiscal se va modifica pana la finalul anului 2018, a anuntat ministrul Finantelor Publice.

Pana la finalul anului urmeaza a fi aduse ultimele modificari, iar de anul viitor va exista un proiect nou. Anuntul a fost facut miercuri de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, in cadrul conferintei ”Semestrul European: Raportul de tara pentru Romania 2018”, organizata de CE.

„Pana la jumatatea anului, facem o analiza a Codului Fiscal, vom lua articol cu articol si vom simplifica. La finalul anului vom veni cu o ultima modificare. Pot fi si modificari care sunt obligatorii de facut”, a declarat Teodorovici, care a subliniat ca vrea sa fie eliminate toate disfunctionalitatile.

El mentioneaza ca unele lucruri nu sunt in regula si mai multe lucruri se vor schimba, de exemplu la Vama.

„De exemplu, firmele sub 100 milioane lei sunt obligate sa plateasca TVA-ul in vama, iar cele de peste 100 milioane lei, dupa ce si-au vandut produsele. Asta este o piedica pentru companiile noastre, care sunt sub acest plafon”, explica Teodorovici, care precizeaza ca acest lucru trebuie schimbat.

Astfel, de la 1 ianuarie 2019, ”vom avea un Cod fiscal nou, care sa nu mai fie modificat”, a adaugat Teodorovici.

Teodorovici sustine ca sunt mai multe masuri care vor fi luate in acest an, inclusiv in sensul reformei ANAF-ului si a reducerii evaziunii fiscale, masuri care vor fi mentionate in documentul de raspuns la raportul de tara al CE.

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.