Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu” modernizat cu fonduri europene de Primarul Neculai Onţanu

Publicat: marți, 29 octombrie 2013

 

 

           Colegiului Naţional “Iulia Haşdeu”, una din cele mai prestigioase unităţi de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, este în plin proces de modernizare realizat de Primarul Neculai Onţanu cu fonduri europene în valoare de 10.736.220 euro.

          Pentru prima dată după 87 de ani, de la înfiinţarea colegiului în anul 1926, Edilul sectorului 2 este primul care a demarat cel mai amplu proces de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii educaţionale de la “Haşdeu”, astfel încât să ofere elevilor condiţii excelente de învăţătură. Rezultatele nu s-au lăsat mult aşteptate, astfel că la examenele de bacalaureat din acest an, promovabilitatea elevilor de la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” a fost de 95,49 %, fapt care a poziţionat colegiul pe locul IV într-un top al unităţilor de învăţământ din sectorul 2, cu cei mai mulţi elevi care au promovat examenul de bacalaureat.

            Având în vedere numărul mare de elevi, respectiv peste 1000, care frecventează această unitate de elită a învăţământului românesc, Primarul Neculai Onţanu a construit încă un nou corp de clădire, în prelungirea celei existente, în suprafaţă de 465 mp care are demisol, parter, etaj şi mansardă unde sunt amenajate săli de clase, laboratoare, dormitoare şi săli de studiu.

            La mansarda noului corp de clădire s-au amenajat dormitoare pentru elevii unităţii de învăţământ care sunt din provincie, căminul având acum o capacitate totală de peste 100 de locuri, săli de studiu şi compartimentări pentru fete şi băieţi.

          De asemenea, întreaga clădire a colegiului, în suprafaţă de 6150 m.p. şi care este formată din demisol, parter, etaj şi mansardă a fost cuprinsă într-un program de consolidare, reabilitare termică şi înlocuire a acoperişului.

           În urma accesării fondurilor europene de către Primarul Neculai Onţanu, Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu” va avea noi laboratoare de informatică cu echipamente IT de ultimă generaţie pentru sălile de specialităţi unde vor funcţiona 182 de calculatoare, 23 de videoproiectoare şi 23 de laptop-uri, precum şi conectare la reţeaua de internet de mare viteză.

         Nu au fost uitate nici echipamentele didactice care vor veni să întregească asigure condiţiile dulapuri, vestiare, bănci, mese, scaune, rafturi bibliotecă, mobilier pentru cabinetul medical, maşini de spălat, frigidere).

        Zece proiecte de succes ale Primăriei Sectorului 2 din București, care au fost finanțate din Fondurile Structurale ale Uniunii Europene au fost prezentat, de curând, la Bruxelles de Edilul Neculai Onţanu.

         Reprezentanții instituțiilor responsabile pentru alocarea acestor fonduri au remarcat, cu această ocazie, profesionalismul demonstrat de administraţia publică locală a sectorului 2 care a reușit să fie printre cele mai performante instituţii în accesarea şi obținerea de fonduri de la Uniunea Europeană, având selecționate cele mai multe proiecte structurale.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=17692

Publicat de la data oct. 29 2013. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 octombrie 2019, 12:22
 

N
Ceaţă
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:32
Apus: 18:29
Prognoza 18 octombrie 2019
Zi
 

ESE
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Predominant senin
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:05 si 03:00 In zona : Județul Tulcea; Se vor semnala : - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 234.288 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team