Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Colocviu C.A.E.S.A.R. „Turism în România 2030”

Publicat: vineri, 12 iulie 2013

Miercuri, 10 iulie 2013, a avut loc primul colocviu C.A.E.S.A.R. dedicat promovării și dezvoltării turismului românesc. Colocviu al Centrului pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români (C.A.E.S.A.R.), intitulat “Turism în România 2030”, evenimentul a fost organizat de  Liga Studenților Români din Străinătate și Clubul Young Skal şi susţinut de Ministerul Economiei.

Evenimentul a avut ca scop identificarea principalelor priorități de dezvoltare și promovare a turismului în România 2030, pornind de la obstacolele cu care România se confruntă în acest moment, din perspectiva unui grup de tineri experți în devenire și experți consacrați din domeniul turismului.

La discuțiile din cadrul Colocviului au luat parte peste 70 de participanți: antreprenori, cercetători, reprezentanți ai mediului privat din industria turistică, reprezentanți ai ONG-urilor active în turism, precum și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice cu atribuții în reglementarea și dezvoltarea turismului. Timp de 8 ore, aceștia s-au concentrat pe identificarea de soluții viabile pentru situațiile cu care țara noastră se confruntă în acest domeniu.

Printre personalitățile din turism care au participat la eveniment se numără: Dragoș Anastasiu, Președinte Eurolines; Răzvan Pîrjol, CEO și General Manager CIT & Leading Choice Business Counsellors; Antoni Kuhnen, Președinte AvCo Consulting & Contracting; Paul Mărășoiu, Președinte Romanian Convention Bureau; Cristian Macedonschi, Președinte Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului Brașov; Ion Antonescu, Fondator Marshal Turism; Luminița Fătu, Președinte Asociația Partenerilor Diplomaților Români; Călin Ile, Manager general Hotel Ibis Gara de Nord; Maria Stoian, Președinte fondator ANTREC România; Traian Bădulescu, Vicepreședinte Asociația Profesionștilor din Industria de Evenimente din România; Octavian Arsene, Ministerul Economiei; Gabriela Szabo, Ministerul Tineretului și Sportului; Dragoș Răducan, Vicepreședinte Federația Patronatelor din Turismul Românesc.

Colocviul a debutat cu o sesiune festivă în cadrul căreia personalități din turismul românesc și internațional au împărtășit tinerilor participanți din experiența lor în domeniu, și a continuat cu prezentări, dezbateri și propuneri în patru grupuri de expertiză formate din experţi consacraţi din industria turistică românească, studenți și absolvenți români din țară și din străinătate, cu experiență și pregătire relevantă în domeniul turismului. Principalele teme abordate în cadrul grupurilor de expertiză au fost Analiza resurselor umane, naturale și culturale ale României; Mediul de business, tehnologie și infrastructură – factori exponențiali pentru dezvoltarea turismului; Mediul legislativ și proceduri în turism; și Elemente de branding și avantaje competitive ale României.

Una dintre prioritățile identificate în cadrul dezbaterilor este dezvoltarea educației în turism și necesitatea adaptării programelor de studii la cerințele pieței muncii. Infrastructura, turismul balnear, atitudinea pozitivă față de turismul în țara noastră, păstrarea și valorificarea tradițiilor și a identității naționale, au reprezentat subiecte de discuție, de asemenea. Colocviul a generat și idei de proiecte concrete, cu aplicabilitate imediată, în cadrul acestuia constituindu-se și o echipă pentru dezvoltarea unei baze de tratament în localitatea Breaza, județul Prahova.

Discuțiile din cadrul grupurilor de lucru, concluziile dezbaterilor și propunerile identificate vor fi centralizate într-un raport al evenimentului care va fi deschis sugestiilor opiniei publice și va fi înaintat factorilor cu putere de decizie. „Obiectivul nostru este ca ce s-a discutat astăzi să ajungă pe masa decidenților și să aibă un impact concret în dezvoltarea României, obiectiv pe care am demonstrat de-a lungul a peste 4 ani că ni-l putem atinge cu succes.”, a declarat Dan Nechita, Fondator C.A.E.S.A.R. și Secretar General LSRS. Voluntarii Clubului Young SKAL cred, de asemenea, în turismul românesc și își exprimă dorința de a fi promotori activi ai unei dezvoltări solide și durabile a turismului în România.

Evenimentul s-a încheiat cu un cocktail într-o atmosferă destinsă unde participanții au avut oportunitatea unui spațiu de networking în cadrul căruia au continuat să dezbată idei și să stabilească parteneriate.

Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030 este primul pas în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a industriei turistice, oferind tinerilor pasionați de turism oportunitatea de a se implica în găsirea unor soluţii viabile pentru principalele obstacole cu care se confruntă turismul românesc. Rezultatul final va fi un raport care va cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare și promovare a turismului în România, pe care experții tineri și consacrați din țară și din străinătate și le vor putea asuma în egală măsură. Aceste direcții generice vor fi însoțite de recomandări concrete, cu aplicabilitate imediată și vor fi înaintate prin intermediul C.A.E.S.A.R. factorilor cu putere de decizie în domeniul turismului din România.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=9563

Publicat de la data iul. 12 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 mai 2019, 10:48
 

ESE
Predominant înnourat
23°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 25°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 52%
Vânt: 11 km/h ESE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 5:43
Apus: 20:42
Prognoza 21 mai 2019
Zi
 

VSV
Parţial însorit cu furtună
24°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

V
Senin
12°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 23:00 si 00:00 In zona : Județul Arad: Pecica, Nădlac, Vinga, Secusigiu, Semlac, Felnac, Șeitin, Peregu Mare;Județul Timiş: Timișoara, Sânnicolau Mare, Gătaia, Giarmata, Dudeștii Vechi, Ghiroda, Sânandrei, Comloșu Mare, Orțișoara, Cenad, Giroc, Moșnița Nouă, Teremia Mare, Liebling, Jamu Mare, […]
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 22 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 22:45 si 23:45 In zona : Județul Timiş: Deta, Gătaia, Săcălaz, Ciacova, Peciu Nou, Satchinez, Orțișoara, Sânmihaiu Român, Jebel, Liebling, Jamu Mare, Denta, Banloc, Giulvăz, Șag, Moravița, Voiteg, Dudeștii Noi, Ghilad, Birda, Livezile, Pădureni, Parța, Giera; Se vor semnala […]
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 22 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 22:25 si 23:30 In zona : Județul Timiş: Jimbolia, Variaș, Săcălaz, Lenauheim, Peciu Nou, Cărpiniș, Periam, Satchinez, Sânmihaiu Român, Lovrin, Biled, Sânpetru Mare, Cenei, Giulvăz, Uivar, Șandra, Saravale, Becicherecu Mic, Iecea Mare, Pesac, Checea, Foeni, Otelec, Giera; Se vor […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 20 mai, ora 12 – 21 mai, ora 06 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : MESAJ 2 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-05-2019 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : ACTUALIZARE  INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 19 mai, ora 11 – 21 mai, ora 22 Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică     […]

Loto

Horoscop

 • 210.247 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team