Comisia Europeană a aprobat iniţiativa Bulgariei de combatere a standardelor duble la alimente

Comisia Europeană a aprobat un program în valoare de 1,3 milioane de euro împotriva standardelor duble la alimente în UE, propus de europarlamentarii bulgari Emil Radev şi Andrey Novakov, transmit Focus şi Novinite.

„Programul va sprijini toate organizaţiile pentru protecţia consumatorilor, contactele lor cu autorităţile statului şi testele pentru combaterea standardelor duble la alimente”, furnizând o imagine mai clară a situaţiei în diverse state, a afirmat Radev.

De asemenea, va creşte capacitatea organizaţiilor pentru protecţia consumatorilor de a achiziţiona echipamente, de a efectua teste, de a desfăşura campanii de informare şi de a extinde cooperarea între organizaţiile din diferite ţări, a precizat oficialul bulgar.

„Până în urmă cu câţiva ani, Comisia Europeană a negat existenţa standardelor duble la alimente dar asta s-a schimbat după numeroase studii şi după ce am transmis întrebări comisarului european responsabil pentru sănătate şi siguranţa alimentară, Vytenis Andriukaitis, şi comisarului european pentru agricultură, Phil Hogan. S-a recunoscut că există standarde duble la alimentele din Estul şi Vestul Europei. Vrem un standard uniform pentru alimente şi băuturi în UE şi, dacă este posibil, un organism central care să monitorizeze îndeplinirea cerinţelor”, a declarat Radev, adăugând că standarde duble există şi la alte produse din UE, cum ar fi detergenţi, cosmetice, combustibili.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.