Comisie de anchetă pentru execuţia bugetară 2017 – 2019

Ministrul Finanţelor a anunţat că va solicita viitorului Parlament o comisie de anchetă pentru execuţia bugetară din perioada 2017 – 2019, acuzând subminarea economiei naţionale.

În primele zile ale noului Parlament voi cere comisie de anchetă parlamentară pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019. Raportul final merge direct la DNA”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit şefului de la Finanţe, în perioada 2017-2019, România a fost singura ţară din UE în care a crescut deficitul bugetar, iar veniturile din taxele suplimentare introduse la momentul respectiv au fost deturnate.

Deficitul bugetar a crescut deşi PSD a crescut taxe/impozite/accize existente şi a introdus taxe în toate sectoarele din economie. Vom arăta unde s-au dus aceşti bani din taxe suplimentare şi cum a fost deturnată destinaţia lor (cam cum s-a întâmplat la Primăria Municipiului Bucureşti dar la o scară mai mare). România a fost avertizată de CE în fiecare an pentru deviere semnificativă de la ţinta de deficit structural asumată prin pactul fiscal. În perioada 2017-2019, România nu a mai îndeplinit niciun criteriu necesar pentru aderarea la zona euro”, a precizat Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, 17 ţări din UE au încheiat anul trecut cu surplus bugetar.

Ministrul Finanţelor oferă, în context, exemplul Greciei, ţară ce a avut surplus bugetar în toată perioada 2017-2019, iar surplusul a crescut de la un an la altul.

România a pornit cu un handicap major în această criză. Ciolacu şi gaşca lui de infractori au lăsat România cu cel mai mare deficit din UE, cu facturi neplătite de 30 de miliarde de lei şi împrumuturi scadente în 2020 de aproximativ 50 miliarde de lei. În aceste condiţii am reuşit imposibilul: o performanţă economică mai bună decât multe alte ţări din UE; cea mai mică creştere a deficitului bugetar; cea mai mică creştere a datoriei publice. Vă garantez că vor plăti toţi – Ciolacu, Grindeanu, Tudose etc.”, încheie postarea Florin Cîţu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.