"Comorile Chinei" pentru prima dată la Muzeul Naţional de Istorie

Oficiali ai Ambasadei Chinei la București au inaugurat luni expoziția Comorile Chinei, găzduită în perioada 30 aprilie – 1 august de Muzeul Național de Istorie al României. La eveniment au participat Excelenţa Sa, Huo Yuzhen, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Daniel Constantin Barbu, Ministru al Culturii, Dong Baohua, director general adjunct al SACH (Administrația de Stat a Patrimoniului Cultural din Republica Populară Chineză) şi dr. Ernest Oberländer–Târnoveanu, director general al Muzeului Naţional de Istorie a României.

În deschiderea evenimentului, Excelența Sa Ambasadorul Chinei la București, Huo Yuzhen, i-a invitat pe oficiali să vizioneze expoziția, amintind că aceasta subliniază cei 64 de ani de la stabilirea relațiilor dintre România și China. „În opinia mea, expoziția se datorează mai multor factori. Mai întâi este vorba despre aspirația comună a celor două popoare. Conținutul relațiilor bilaterale a crescut continuu în ultimii 64 de ani. (…) Acum, China dorește să împărtășească aceste comori și României. Prietenii mei români mă întreabă și de alte programe pentru public. Prin această expoziție puteți să fiți mai aproape de China și să cunoașteți istoria, trecutul și viitorul Chinei. Vă invit să vedeți expoziția Comorile Chinei din România”, a spus ambasadorul.

La rândul său, premierul Victor Ponta a subliniat importanța expoziției, spunând că întotdeauna și-a dorit să vadă în realitate cum arată „un asemenea loc”.”Am fost în 2006 în China și e impresionant să vezi cum arată acest monument. N-am crezut atunci că voi avea ocazia să văd câteva exponate la București. (…) Cred că este o oportunitate de a descoperi și a atinge o mare civilizație, care acum peste 2000 de ani deschidea universităși și scria documente administrative. Mi-aș dori foarte mult ca, prin această expoziție, cât mai mulți tineri să prindă gustul marii culturi chinez. Mulțumesc guvernului chinez și administrației din China și în special doamnei Ambasador care s-a lovit în România de proceduri greoaie, birocratice. Fac apel către toți tinerii din școli, licee și universități să viziteze această expoziție”, a spus Ponta.

Proiectul expoziţional “Comorile Chinei” constituie cel mai amplu demers cultural şi cea mai mare expoziţie organizată de China într-un muzeu din România, reunind artefacte inestimabile provenind din 11 muzee şi instituţii culturale din Republica Populară Chineză. Reflectând natura atotcuprinzătoare şi inovativă a civilizaţiei chineze, această expoziţie oferă vizitatorilor prilejul de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze.

Expoziția va fi deschisă pentru public de mâine, 30 aprilie, începând cu ora 10.00 până la orele 18.00 și va putea fi vizitată până în data de 1 august 2013. În perioada 30 aprilie – 1 august 2013, muzeul va avea un program de vizitare extins, astfel că va fi deschis de marţi până duminică în intervalul orar 10.00 – 18.00, iar în ultima sâmbătă a fiecărei luni, programul se va prelungi până la orele 22.00.

În acestă perioadă, se vor aplica noi condiţii şi tarife de acces diferite de cele aplicate până acum. Astfel, costul unui bilet de acces în muzeu care include vizitarea expoziţiilor “Comorile Chinei”, “Tezaur Istoric” , “Lapidarium-Copia Columnei lui Traian” și a expozițiilor temporare va fi de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru elevi, studenţi, pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 50 lei pentru pachet familial care include 2 adulţi şi maxim 3 copii cu vârsta până în 18 ani. Va exista de asemenea, în această perioadă, opţiunea “acces rapid” în muzeu – 50 lei.

TARIF DE VIZITARE ŞI GHIDAJ

Vizitarea expoziţiilor permanente, a celor temporare, precum şi a expoziţiei „Comorile Chinei”

Intrare familie (2 adulți și până la 3 copii în limita vârstei de 18 ani) – 50 lei

Intrare rapidă o persoană adultă – 50 lei

Intrare adulți – 25 lei/persoană

Intrare pensionari – 15 lei/persoană

Intrare elevi, studenți, persoane adulte cu handicap mediu sau ușor, posesori card Euro 26 – 7 lei

Intrare grupuri organizate de 30 de persoane – 10 lei/persoană

Tarife de ghidaj în limba română

Grupuri 1-5 persoane – 10 lei

Grupuri 6-10 persoane – 15 lei

Grupuri mai mari de 10 persoane – 20 lei

Tarife de ghidaj în limbile franceză și engleză

Grupuri 1-5 persoane – 75 lei

Grupuri până la 30 persoane – 150 lei

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.