Companiile mizează pe economia de energie

Opt companii din zece spun că au o politică de reducere a pierderilor de energie în cadrul companiei, aceasta fiind o creştere de 13 puncte procentuale în ultimele 12 luni, dar numai 4 din 10 companii spun că au investit într-un program de eficientizare energetică.

Conform celei de-a doua ediţii a studiului „Eficienţa energetică în companiile din România”, realizat de EnergyPal, în România, în 2019, 64% dintre companii spun că nu au implementat un sistem de contorizare inteligentă a echipamentelor principale, faţă de 69% anul trecut. Pe de altă parte, 75% dintre companii spun că au o politică de eficientizare a costurilor cu utilităţile în 2019, un procent în creştere cu șase puncte procentuale faţă de anul anterior.

„Datele comparative dintre rezultatele ediţiei 2019 şi ale celei din 2018 arată evoluţii timide pe anumite paliere, dar şi câteva evoluţii mai curajoase pe altele. Este evident că acţionând în cunoştinţă de cauză, în urma consilierii primite de la experţi, măsurând şi cuantificând permanent, companiile înţeleg că pot lua măsuri pentru a creşte eficienţa energetică şi a reduce pierderile de energie pe termen scurt, mediu şi pe termen lung”, spune Lucian Anghel, Fondator şi CEO, EnergyPal România.

O tendinţă pozitivă este indicată de faptul că 79% dintre companiile respondente în 2019, faţă de 66% în 2018, spun că au o politică de reducere a pierderilor de energie în cadrul companiei – o creştere de 13 puncte procentuale în ultimele 12 luni. Un procent semnificativ de 75% dintre companii, dintre cele respondente, spun că au o politică de eficientizare a costurilor cu utilităţile în 2019, o creştere de șase puncte procentuale faţă de anul anterior.

La nivel de industrii, cele mai puţine companii cu astfel de investiţii sunt din construcţii/imobiliare (20% în 2019 faţă de 19% în 2018), urmate de cele din alimentaţie/agricultură (21% faţă de 29%) şi din servicii profesionale (32% faţă de 27%).

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.