Zavistia (Envy) by Remus CERNAT (32)

EXCLUSIVITATE

 

Am putea spune că două păsărele frumușele, subțirele, suave ca niște gazele, flirtau timid printr-un parc! Da de unde, o vorbeau de rău pe cea de-a treia.

Prima:  „Noi suntem din piatră, noi ar trebui să fim pe piedestalul de marmură, nu copia asta nereușită metalică!”.

A doua: „Și-n al doilea rând trandafirul e din aur, iar ea e dintr-un fier ordinar, hmm, ce gusturi …”

A treia: „Sunt din argint de fapt, să ne bucurăm suratelor că suntem cu toatele neferoase și nu o să ruginim! Ați prefera să fiți în locul meu și să aveți ciocul strâmb?”

 

Morala: Nu întotdeauna cei ce ajung sus sunt cei mai inteligenți, cei mai frumoși, cei mai vrednici! De cele mai multe ori NU am vrea să fim în locul lor! Sunt vai de ei, singuri, pizmuiți și triști în toată bogăția lor. Nu au prieteni adevărați și nu sunt iubiți pentru efervescența caracterului lor … (că n-au așa ceva) Vrem mai mult? Pentru asta trebuie să muncim mai mult! MULT MAI MULT! Dacă nu, fă Rai din ce Ai!

 

                                                                               

De prin pădurici

S-au oprit trei păsărici

Una nu-i de-aici

 

Stăteau fără frici

Una mare, două mici

Două-s mai arici

 

Ce caut-aici

Zburătorii metalici

Printre domestici

 

Creatori biblici

Ne văd totuși identici

Chiar daca unici

                 

 

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

 

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri …

Apropo, cei care căutați arta progresistă, New Age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism? Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin! 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.