Complexul Muzeal Bistrița – Năsăud prezintă Artă Plastică Contemporană din România (a II-a ediție)

Expoziția itinerantă „Artă plastică contemporană din România” a ajuns în octombrie 2020 la a doua ediție, după succesul pe deplin meritat al primei ediții. Am ajuns la a treia etapă din ediția a II-a, acum la Complexul Muzeal Bistrița – Năsăud, vernisaj vineri, 18 decembrie 2020, ora 13.00.

Proiectul cultural propune acţiuni de expunere a operelor artiştilor români cu scopul promovării artei contemporane româneşti reușind să aducă prin aceste expozitii itinerante un optimism al ideii de reașezare valorică a artei in spațiul public, dar și de asimilare a acesteia in circuitul turistic regional.

Expoziţia Artă Plastică Contemporană din România, ediţia a II-a, organizată de HXA Art Gallery şi curatoriată de Ami Vasilescu, aduce în faţa publicului creaţiile a 59 de artişti contemporani şi peste 70 de lucrări de pictură, grafică, acuarelă, artă religioasă şi sculptură.

În societatea modernă, dezvoltarea domeniului artelor vizuale a prins avânt, astfel că, trebuie să apreciem adevărata valoare a artistului şi a operei, încă din timpul vieţii sale. Deşi, valoarea creaţiei plastice creşte postmortem, devenind serie limitată, societatea şi iubitorii de artă trebuie să conştientizeze faptul că, fără contribuţia conceptelor, a ideilor şi a sacrificiilor pe care artistul le înrădăcinează în ceea ce realizează, nu ar fi existat originalitate.

Menirea societăţii civilizate este de a nu rămâne indiferentă, de a autentifica şi de a valida opera şi artistul contemporan prin expunere, în semn de respect şi apreciere pentru efortul considerabil pe care-l depune de-a lungul existenţei sale, de a-şi aduce contribuţia la Istoria umanitatii”. (dr. Diana Loredana Pantea)

În deschidere: Gavrilaș George Alexandru, manager Muzeul Bistrița și istoricul de artă dr. Vasile Duda.

Curator și organizator: Ami Vasilescu.

Ziarul Ultima Oră este partener media al evenimentului.

 

 Claudiu Victor Gheorghiu

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.